Αυτοκίνητο

Ήρθαν τα αμιγώς ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα της BYD, με μηδενικές εκπομπές ρύπων

Ήρθαν τα αμιγώς ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα της BYD, με μηδενικές εκπομπές ρύπων
Αρθρογράφος: Γιάννης Χαλκιαδάκης
Από Γιάννης Χαλκιαδάκης

Τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού επαγγελματία, ήρθαν για να καλύψουν τα αμιγώς ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα της BYD, με μεγάλη οικονομία στο κόστος κίνησης και μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Tο ETP3, το αμιγώς ηλεκτρικό panel van 2,4 τόνων με ωφέλιμο φορτίο 780 κιλά και χώρο φόρτωσης 3,5 κ.μ., όσο και το ETM6, το επίσης 100% ηλεκτρικό, φορτηγό 7,5 τόνων, είναι ιδανικά οχήματα για «πράσινες» αστικές μεταφορές και διανομές.

Παράλληλα, το midi bus K7, είναι ένα 100% ηλεκτρικό αστικό λεωφορείο 55 επιβατών, μήκους 8,7 μέτρων, ιδανικό για δημοτική συγκοινωνία καθώς ξεχωρίζει με την ευελιξία του και τις μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Το ETP3 κινεί ένας ηλεκτροκινητήρας εναλλασσόμενου ρεύματος υψηλής ενεργειακής απόδοσης, μέγιστης ισχύος 100 kW (136 PS) και μέγιστης ροπής 180 Nm.

Την απαιτούμενη για την κίνηση ενέργεια παρέχει προηγμένη μπαταρία λιθίου – φωσφορικού άλατος σιδήρου (LiFePO4) τεχνολογίας Blade της BYD, χωρητικότητας 44,9 kWh. Η αυτονομία του οχήματος φτάνει τα 275 χλμ..

Το ETM6 διατίθεται σε δύο εκδόσεις, που διαφέρουν στο μήκος του μεταξόνιου, 3,36 μ. ή 4,4 μ.. Το αμιγώς ηλεκτρικό φορτηγό κινεί ένας ηλεκτροκινητήρας εναλλασσόμενου ρεύματος, ενεργειακής απόδοσης άνω του 95%.

Η μέγιστη ισχύς είναι 150 kW (204 PS) ενώ η μέγιστη ροπή 550 Nm. Την απαιτούμενη για την κίνηση ενέργεια παρέχει μπαταρία λιθίου – φωσφορικού άλατος σιδήρου (LiFePO4), χωρητικότητας 126 kWh. Η αυτονομία του οχήματος με πλήρες φορτίο είναι 200 χλμ..

Η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ και η PNT Cars Pantopikos Επίσημος Εισαγωγέας και Εξουσιοδοτημένος Έμπορος της BYD αντίστοιχα, βρίσκεται στο 16ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας και Θηβαΐδος (στον παράδρομο της Ε.Ο.), στην Κηφισιά.

Η εταιρία Πέτρος Πετρόπουλος, έχει προχωρήσει σε μια μεγάλη νεότερη συνεργασία, εισάγοντας στη χώρα τα ηλεκτρικά οχήματα της κινέζικης εταιρείας BYD, η οποία ειδικά στον χώρο των ηλεκτρικών λεωφορείων έχει αναδειχθεί σε έναν παγκόσμιο ηγέτη.

Όμως, η εν λόγω μάρκα -που κατασκευάζει επίσης μπαταρίες και επιβατικά οχήματα- διαθέτει πλέον στην Ελλάδα, δύο ακόμα ενδιαφέροντα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα, το vanette BYD ETP3 και το ελαφρύ φορτηγό 7,5 τόνων, BYD ETM6.

Σημειώνεται πως η «Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ», συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής, καθώς ιδρύθηκε το 1922 στη Θεσσαλονίκη. Κατασκευάζει, διασκευάζει διανέμει και υποστηρίζει, μεγάλο εύρος προϊόντων αυτοκινητοβιομηχανίας όπως, αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορεία, γεννήτριες, κινητήρες diesel, σκάφη, εξωλέμβιες μηχανές, αγροτικά, χωματουργικά & βιομηχανικά μηχανήματα, μπαταρίες, λιπαντικά και ελαστικά.

Η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά, στους τομείς δραστηριότητάς της, ενώ είναι εισηγμένη και στο χρηματιστήριο. Στη δύσκολη περσινή χρονιά, οι πωλήσεις του Ομίλου κατά την περίοδο 1η Ιανουαρίου – 30 Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν κατά 42,6% και ανήλθαν σε 110,7 εκατ. ευρώ από 77,6 εκατ. ευρώ στις 30.9.2020.

Το EBIDTA του Ομίλου αυξήθηκε κατά 98% και ανήλθε σε 8,8 εκατ. ευρώ από 4,5 εκατ. ευρώ στις 30.9.2020. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 7,1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 153%, έναντι 2,8 εκ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Τα κέρδη μετά τους φόρους και τα δικαιώματα μειοψηφίας αυξήθηκαν κατά 138% και ανήλθαν σε 4,7 εκατ. έναντι 2,0 εκατ. ευρώ στις 30.9.2020.

Δείτε επίσης