Αυτοκίνητο

Το Apex AP-0 Concept συνδυάζει τη βιωσιμότητα με την πρωτοποριακή τεχνολογία

Το Apex AP-0 Concept συνδυάζει τη βιωσιμότητα με την πρωτοποριακή τεχνολογία

Η Apex Motors, είναι μια εταιρεία αυτοκινήτων με έδρα το Χονγκ Κονγκ και τη Βρετανία που ιδρύθηκε από τους αδελφούς Jason και Gary Leung το 2018. Η εταιρεία λανσαρίστηκε το 2019 με ένα περιορισμένης παραγωγής σπορ αυτοκίνητο ανοιχτού δρόμου και πίστας, το AP-1 στο Χονγκ Κονγκ, με κινητήρα Ford 2,3 λίτρων 400 ίππων. Τον Μάρτιο του 2020 αποκάλυψε στο Λονδίνο το ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο Apex AP-0, που θα κατασκευαστεί στην Αγγλία από το 2022.

Η μάρκα φέρνει μια νέα φιλοσοφία στην αγορά των σπορ αυτοκινήτων, που αναβαθμίζει τη σύνδεση μεταξύ οδηγού και της μηχανής, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Οι καινοτομίες στη σχεδίαση και στη μηχανική είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι του πρώτου μοντέλου της, αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, του AP-0.

Ο σχεδιασμός του Apex AP-0, εξασφαλίζει χαμηλό συντελεστή αεροδυναμικής και τις κατάλληλες προδιαγραφές για χρήση στην πιστά και στο δρόμο, αξιοποιώντας την υψηλή ποσότητα ενέργειας που παράγει το ηλεκτρικό σύστημα. Αξιοποιήθηκαν οι ικανότητες των ανθρακονημάτων ειδικών προδιαγραφών για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των καίριων τομέων, του βάρους και της ακαμψίας.

Το AP-0, αξιοποιεί τις δυνατότητες ενός υπερσύγχρονου, πλήρως ηλεκτρικού συστήματος παραγωγής ενέργειας που τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου. Η μπαταρία 90 kWh ζυγίζει 550 κιλά και τροφοδοτεί τους ηλεκτρικούς κινητήρες. Η μέγιστη ισχύς τους ανέρχεται σε 650 ίππους. Η μέγιστη ροπή 58,8 χλγμ. Η ροπή είναι διαθέσιμη από τις μηδέν σ.α.λ., και συμβάλει καθοριστικά στις εντυπωσιακές επιδόσεις.

Χάρη στην τεχνολογία αιχμής του συστήματος μετάδοσης κίνησης και το χαμηλό βάρος του αυτοκινήτου που είναι 1.200 κιλά, το AP-0 με κίνηση στους πίσω τροχούς, επιταχύνει 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,3''. Εντυπωσιακή όμως είναι και η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου που φθάνει τα 305,775 χλμ.

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης του AP-0 έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί ώστε να είναι κάτι περισσότερο από μια απλή μονάδα υψηλών επιδόσεων με άμεση παροχή ισχύος. Η αποτελεσματικότητα και ο γρήγορος χρόνος φόρτισης είναι επιτακτική ανάγκη για την παροχή ενός πολυτελούς ηλεκτρικού οχήματος απόδοσης για τον σύγχρονο οδηγό, αναφέρει η ανακοίνωση. Η τεχνολογία της μπαταρίας στην καρδιά του οχήματος είναι ικανή να προσφέρει αρκετή ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας για να καλύψει έως και 515 χλμ. (WLTP).

Παρά την τεχνολογία που προέρχεται από αγωνιστικά αυτοκίνητα, το Apex AP-0 είναι, πρώτα και κύρια, ένα σπορ αυτοκίνητο. Αυτό είναι εμφανές στις αναλογίες του: 4.380 χιλ. μήκος, 2.017 χιλ. πλάτος και 1.224 χιλ. ύψος (συμπεριλαμβανομένου του πτερυγίου LiDAR που είναι τοποθετημένο στην οροφή). Το AP-0 έχει μεταξόνιο 2.650 χιλ. και πλάτος 1.935 χιλ. Αυτή η προσεκτικά μελετημένη αναλογία μεγιστοποιεί την ικανότητα στις στροφές και εξασφαλίζει εξαιρετική οδική συμπεριφορά, ευελιξία και σταθερότητα - παραμένοντας πιστή στην αποστολή της μάρκας να επιτρέπει στον οδηγό να «επιτίθεται» στην κορυφή κάθε στροφής με απόλυτη σιγουριά, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το αρχικό κόστος στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 174.180 ευρώ, δεν συμπεριλαμβάνονται οι φόροι. Η παραγωγή του AP-0, ξεκίνησε στη κατασκευαστική του βάση στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 4ο τρίμηνο του 2022 και θα αποσταλεί στους αγοραστές σε όλο τον κόσμο.

Δείτε επίσης