Απόψεις

Παιδιά γραφείου, όχι εκδοτηρίου...

Τελικά ποιος φταίει σε αυτή τη χώρα; Μη ρωτήσετε για ποιο πράγμα, μην πείτε "για τί;" Για όλα! Όσο διαφορετικά κι αν είναι έμειναν ίδια... Ποιος ευθύνεται λοιπόν; Οι πολιτικοί ; Εμείς; (όλοι εμείς...). Τα ("βοθρο"...)κανάλια ; Οι δημόσιοι υπάλληλοι; Ή μήπως το... VAR; (Αυτό φταίει διαρκώς τον τελευταίο καιρό.

Πάμε στα πιο συγκεκριμένα. Όταν μπλοκάρει η Αθήνα επειδή ένα σωματείο εργαζομένων αποφάσισε τη στάση εργασίας στο Μετρό, λιγότερο από 24 ώρες πριν την έναρξή της, προφανώς αυτοί οι "καλοί" μας συμπολίτες και ταυτόχρονα διαμαρτυρόμενοι για κάποια δεδομένα στο χώρο της δουλειάς τους, αποφάσισαν να εκβιάσουν. Πριν ανοίξει η συζήτηση λοιπόν εάν έχουν το δίκιο με το μέρος τους, το έχουν ήδη χάσει με μία τέτοια οριζόντια απόφαση. Όπως συμβαίνει άλλωστε από τις ... "χρυσές εποχές ΠΑΣΟΚ", στην ταλαιπωρημένη Ελλάδα το δίκιο του εργαζόμενου ισχύει μόνο όταν αυτός (ο...εργαζόμενος ντε) απολαμβάνει αμέτρητα προνόμια, ώστε να είναι ήσυχος και να μην μπλοκάρει τη λειτουργία (λέμε τώρα...) της χώρας. Εάν του πάρεις κάποια θα σε τελειώσει μέχρι να λυγίσεις.

Οι Αθηναίοι έγιναν σήμερα Τρίτη όμηροι μόλις 18 (!) εργαζομένων. Επαναλαμβάνω, 18 άνθρωποι, συμπολίτες μας, με πτυχία ή χωρίς, αδύνατοι ή ... γεμάτοι, γλωσσομαθείς ή αδιάφοροι, Παναθηναϊκοί, Ολυμπιακοί και ό,τι ακόμη χωράει ο νους, είπαν να κλείσουν την Αθήνα και το έκαναν! "Έτσι για να μάθουν αυτοί που απαιτούν να κάνουμε τη δουλειά μας και να επιστρέψουμε στα εκδοτήρια. Τόσο... κόπο κάναμε να πάμε στις γραφειάρες μας".

Ποιος είναι το θέμα ; Το θέμα είναι λοιπόν ότι το σωματείο ΣΕΛΜΑ (των εργαζομένων στο Μετρό της Αθήνας), το οποίο έχει πολιτική τάση προς τον ΣΥΡΙΖΑ (και όμως...), αποφάσισε στάση εργασίας για την επανατοποθέτηση σε θέσεις εκδοτών 21 εργαζομένων οι οποίοι είχαν αποχωρήσει από τα εκδοτήρια για διάφορες διοικητικές υπηρεσίες γραφείου. Ουδόλως τους απασχολεί φυσικά ότι αυτές οι αποχωρήσεις προκάλεσαν μείωση των εισπράξεων, ειδικά στους σταθμούς που δεν επαρκούν τα αυτόματα μηχανήματα, κατά συνέπεια υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις για την πώληση εισιτήριων. Όπως έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο twitter, πρόκειται για εκβιασμό από άτομα που απλά τους ζητήθηκε να κάνουν τη δουλειά τους. Τις πληροφορίες ότι η κινητοποίηση αυτή εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια να αμφισβητηθούν οι γενικοί διευθυντές που τοποθετήθηκαν από την νέα κυβέρνηση δεν τολμώ να τις πιστέψω. Τόσο χαμηλά πια;

Δείτε επίσης