Απόψεις

Ελληνικά πανεπιστήμια: Ο νόμος ψηφίστηκε - Ας αρχίσουμε και πάλι να κυνηγάμε την ουρά μας

Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος γράφει στο vradini.gr για τον νόμο που ψηφίστηκε, σχετικά με την παρουσία αστυνομίας στα πανεπιστήμια

ekpa

Άλλος ένας νόμος για τα ελληνικά πανεπιστήμια και την εσωτερική ασφάλεια τους, ψηφίστηκε και όλοι δείχνουν να είναι ευχαριστημένοι.

Η κυβέρνηση γιατί θέλει να δώσει την εικόνα στην κοινωνία πως παραμένει πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Ότι κάνει το παν και είναι αποφασισμένη να περιορίσει τη δράση των μπαχαλάκηδων και των κουκουλοφόρων μέσα και έξω από τα ιδρύματα .

Η δε αντιπολίτευση γιατί βρήκε ευκαιρία για επαναστατική γυμναστική και στήριξε πολιτικά όλους αυτούς που κατέβηκαν στον δρόμο για να διαδηλώσουν ενάντια στον νέο νομο.

Και όλη αυτή η φασαρία έγινε για να τοποθετηθούν 1000 αστυνομικοί με ειδικές στολές σε τέσσερα-πέντε ανώτατα ιδρύματα που έχουν αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας.

Θα πει κάποιος αυτή είναι μόνο η αρχή. Αργότερα θα επεκταθεί το μέτρο και στα αλλά ΑΕΙ.

Μέχρι τώρα πάντως έχουν περάσει αρκετοί νόμοι που επιτρέπουν την είσοδο της αστυνομίας στα πανεπιστήμια όταν γίνονται επεισόδιά , η παράνομες πράξεις. Τι μπορεί να αλλάξει με τον καινούργιο νόμο;

Θα γίνονται ίσως πιο γρήγορα οι ταυτοποιήσεις και οι συλλήψεις σε περίπτωση που κάποιοι αποφασίσουν να δέσουν και να τραμπουκίσουν κάποιο καθηγητή.

Με το νέο σώμα ίσως θα υπάρχει κάποιος που θα προσπαθήσει να σταματήσει μια ομάδα τραμπούκων η οποία θα θελήσει να σπάσει και να καταστρέψει χώρους των σχολών.

Από τη στιγμή που στα πανεπιστήμια οι παρατάξεις και τα μέλη τους, κάνουν ότι θέλουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν και απολαμβάνουν ασυλίας, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, ακόμη και τον καινούργιο νόμο.

Στο εξωτερικό τα πανεπιστήμια είναι συνδεδεμένα με τη διεθνή αγορά, για αυτό και τα πτυχία τους αξίζουν περισσότερο στην παγκόσμια κατάταξη και οι απόφοιτοι έχουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

Στην Ελλάδα έχουμε πολλές φορές υψηλότερο επίπεδο σπουδών, αλλά υστερούμε στην σύνδεση με την αγορά εργασίας.

Στα πανεπιστήμια του εξωτερικό τα στελέχη των μεγάλων και μικρών πολυεθνικών εταιρειών ψάχνουν στις αίθουσες του πρώτου και του δευτέρου πτυχίου για να ανακαλύψουν τα ταλέντα και τους αυριανούς Leader της αγοράς και της κοινωνίας.

Στην Ελλάδα οι μόνοι που έχουν δικαίωμα να ψάχνουν στα αμφιθέατρα για ικανά στελέχη είναι τα κόμματα και οι συνδικαλιστές παρατάξεις.

Γιαυτό και η επόμενη μάχη που θα δοθεί , είναι ενάντια στον νέο νόμο. Με απλά λόγια οι μπαχαλακηδες και οι κουκουλοφόροι καταστρώνουν από τώρα τα σχέδια τους για το πως θα κάνουν δύσκολη την δουλειά και την διαβίωση του νέου σώματος αστυνομικών μέσα στα πανεπιστήμια.

Χρειάστηκε λοιπόν άλλος ένας νομός για να μάθουμε ως κοινωνία να κυνηγάμε καλυτέρα την ουρά μας.

Δείτε επίσης