Απόψεις

Δεν έχει πλέον νόημα η καταδίωξη των κορωνοπάρτι

Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος γράφει στο vradini.gr για το κυνήγι μαγισσών της Πολιτείας

parties
Αρθρογράφος: Ιορδάνης Χασαπόπουλος
Από Ιορδάνης Χασαπόπουλος

Αυτό το κυνήγι των μαγισσών κάθε Σαββατοκύριακο σε όλη την Ελλάδα, κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει.

Συνεχώς ανακοινώνονται ειδικά σχέδια και επιχειρήσεις για τον περιορισμό των κορωνοπάρτι σε ταράτσες, παραλίες και στέκια φοιτητών.

Επιστρατεύονται drone, δεκάδες αστυνομικοί και κρατικοί υπάλληλοι για να κάνουν αυτοψίες και να ψάχνουν πίσω από κλειστές πόρτες και μέσα σε πάρκα.

Δεν ωφελεί κανέναν. Ούτε την πολιτεία, ούτε την κυβέρνηση αλλά ούτε και τους πολίτες.

Όλοι ξέρουν πως αν γίνουν έλεγχοι και διαπιστωθούν παραβάσεις θα πέσουν πρόστιμα.

Τι νόημα έχει η πολιτική προστασία, η αστυνομία να κάνουν συνεχώς ανακοινώσεις και να εξαγγέλλουν συλλήψεις και τιμωρία και στο τέλος της ημέρας ή τα ξημερώματα της επομένης, να γεμίζει το διαδίκτυο με φωτογραφίες και βίντεο από πάρτι σε βίλες, στα πάρκα του ΑΠΘ, σε κότερα αλλά και σε απόμακρες περιοχές και δάση.

Ο κρατικός μηχανισμός δεν έχει την πολιτική εντολή από την κυβέρνηση (και ορθώς δεν την έχει), να σταματήσει ένα πάρτι 3000 ατόμων έξω από το ΑΠΘ, ή στις βίλες της Μυκόνου, γιατί λοιπόν δίδεται η εντύπωση πως η κυβέρνηση είναι σε μια συνεχή αντιπαράθεση με την κοινωνία και τους πολίτες;

Ότι οι μεν, είναι εν δύναμει παραβάτες και οι δε, αυτοί που προσπαθούν να τηρήσουν τον νόμο ώστε να μην εξαπλωθεί ο κορωνοϊός.

Γιατί αν δεν υπάρχει ξεκάθαρη η απειλή της τιμωρίας, θα πει κάποιος , το φαινόμενο των κορωνοπάρτι θα γενικευτεί και σε άλλα πανεπιστήμια και σε άλλες παραλίες και βίλες.

Το μόνο που έχει και πρέπει να κάνει η πολιτεία είναι οι έλεγχοι, η διαπίστωση της παράβασης και η επιβολή των προστίμων που προβλέπονται.

Μετά από ένα χρόνο πανδημίας και περιοριστικών μέτρων όλοι έχουν καταλάβει το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί και το τι πρέπει να κάνουν.

Οι απειλές και το κυνήγι μαγισσών φέρνουν συνήθως τα αντίθετα αποτελέσματα.

Και στην παρούσα περίοδο οι πολίτες προσπαθούν να επιστρέψουν στην κανονικότητα. Όποιος θελήσει να χαλάσει αυτή την προσπάθεια πιστεύοντας ότι μπορεί συνεχώς να φοβερίζει τον κόσμο, σύντομα ο ίδιος θα τρομάξει από τις αντιδράσεις των πολίτων.

Δείτε επίσης