Απόψεις

Ιούλιος 2021: Νέα εισβολή

Είναι απαράδεκτο τα ισχυρά κράτη, με πρώτο τις ΗΠΑ, χρόνια τώρα να μην έχουν αποκαταστήσει το Διεθνές Δίκαιο που καταπατά η Τουρκία

kala-1-1-e1574664793850-768x768

Πέρασαν 47 χρόνια από την ημέρα από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. 47 χρόνια που μία χώρα–μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει κοντά στο 40% του εδάφους της κάτω από ξένη κατοχή.

Αποτελεί ντροπή αυτό για τον ελεύθερο κόσμο. Είναι απαράδεκτο τα ισχυρά κράτη, με πρώτο τις ΗΠΑ, χρόνια τώρα να μην έχουν αποκαταστήσει το Διεθνές Δίκαιο που καταπατά η Τουρκία, να μην την έχουν υποχρεώσει να εφαρμόσει τις ομόφωνες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προδοσία ή ανοησία; Καμία διαφορά, όταν υπήρξε εθνική καταστροφή. Κάποιοι ευθύνονται για την τραγωδία. Για τα αδικοχαμένα αδέρφια μας, τα αθώα παιδιά, τους άντρες, τις γυναίκες που ο βάρβαρος κατακτητής τούς στέρησε τη ζωή. Οι ήρωες που έπεσαν αγωνιζόμενοι, ώστε οι Τούρκοι να μην καταλάβουν την Κύπρο, ακόμη περιμένουν τη δικαίωσή τους.

Πρόσφατα, είδαμε στις 20 Ιουλίου τον Ερντογάν στην Κύπρο να προχωράει σε μία ακόμη ενέργεια καταπάτησης του Διεθνούς Δικαίου, των συνθηκών, των κανόνων που διέπουν τα κράτη–μέλη του ΟΗΕ. Ο Ερντογάν ανακοίνωσε τον εποικισμό ενός τμήματος της Αμμοχώστου. Τρίτος Αττίλας.

Νέα εισβολή τον Ιούλιο του 2021. Η Ε.Ε., οι ΗΠΑ, η Ρωσία, όλοι οι ηγέτες καταδίκασαν αυτήν την ενέργεια της Τουρκίας. Λόγια, λόγια, λόγια… Ποια ουσιαστική πράξη επιβολής μέτρων, τιμωρίας της Τουρκίας, είδαμε; ΚΑΜΙΑ. Καλούν, απλώς, την Τουρκία να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας. Σιγά μην ιδρώσει το αυτί του Ερντογάν. Υποκρισία για άλλη μία φορά από τους μεγάλους. Όμως, η ώρα της δικαιοσύνης πλησιάζει.

Δεν θ’ αργήσει η μέρα που θα δικαιωθεί ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, που έλεγε το 1974: «Οι κατακτητές κάποια μέρα θα είναι αιχμάλωτοι της ελευθερίας, του Δικαίου».

Δεν ξεχνάμε! Ας κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στα αδέλφια μας, Έλληνες και Ελληνοκύπριους, που έπεσαν για να μείνει ελεύθερη η Κύπρος. Η δικαίωσή τους δεν είναι μακριά!

Δείτε επίσης