Απόψεις

Επιλογή κατώτερη των περιστάσεων

Ο πρωθυπουργός σκέφτηκε και ζήτησε να συμμετέχει στην κυβέρνηση ένας πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ με καλή εικόνα στην κοινωνία. Δυστυχώς, διαψεύστηκε

kala-1-1-e1574664793850

Μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, ήρθε η ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να κάνει τη σωστή κίνηση, τη φυγή προς τα μπρος, με τη γνωστή πετυχημένη από παλιά συνταγή, τον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του. Νέοι, καινούργιοι άνθρωποι, μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έπρεπε να είναι εκείνοι που θα αντικαθιστούσαν εκείνους που δεν είχαν ανταποκριθεί επαρκώς στις ευθύνες που τους είχαν ανατεθεί.

Και υπήρχαν, βέβαια, και τέτοιες περιπτώσεις στην κυβέρνηση. Δεν έγινε, όμως, αυτό. Μόνο δύο υπουργοί απομακρύνθηκαν, ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Θεοχάρης. Και μόνο ένας νέος υπουργός, ο κ. Πλεύρης, και μία αναπλ. υπουργός Υγείας, η κ. Γκάγκα, καθώς και τέσσερις νέοι υφυπουργοί, μπήκαν στην κυβέρνηση. Ο κορμός της κυβέρνησης παρέμεινε ο ίδιος. Κανένας βασικός υπουργός δεν μετακινήθηκε, εκτός από τον κ. Κικίλια από το υπουργείο Υγείας, στο υπουργείο Τουρισμού.

Ήταν αυτό που περιμέναμε, θα με ρωτήσετε; Όχι! Περιμέναμε πως ο πρωθυπουργός θα προχωρούσε σε βαθιές τομές, αλλαγές που θα συνέχιζαν το μεταρρυθμιστικό βηματισμό του. Θα ήθελα να είχε αξιοποιήσει και άλλους «Πιερρακάκηδες». Όμως, ο πρωθυπουργός σκέφτηκε πως έπρεπε να κάνει μία και μόνη κίνηση. Να αξιοποιήσει στέλεχος που είχε αποδείξει την αξιοπιστία του, που να είχε την εικόνα και τα προσόντα που ήθελε. Σκέφτηκε και ζήτησε να συμμετέχει στην κυβέρνηση ένας πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ με καλή εικόνα στην κοινωνία. Δυστυχώς, διαψεύστηκε. Ο κ. Αποστολάκης αποδείχτηκε επιλογή κατώτερη των περιστάσεων. Είπε «ναι», έβαλε όρους που έγιναν δεκτοί, και αντί να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό, πριν από την αναμενόμενη ανακοίνωση του ανασχηματισμού, να τον ευχαριστήσει και να του ανακοινώσει την απόφασή του της μη αποδοχής της τιμητικής του πρότασης, γιατί ο αρχηγός του, ο κ. Τσίπρας, δεν την εγκρίνει, περίμενε να δηλώσει την άρνησή του μετά την επίσημη ανακοίνωση του ονόματός του. Βέβαια, θα μου πείτε, «από πού παραιτήθηκε;». Από μία «θέση» στη σύγχρονη πολιτική Ιστορία της Ελλάδας.

Που, δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός του και τα στελέχη του δε δύνανται και δε θέλουν να παρακολουθήσουν…

Δείτε επίσης