Απόψεις

Γυναικοκτονίες: 9 μήνες - 11 γυναίκες δολοφονημένες

Δώρα, Καρολαιν, Γαρυφαλλιά, Ελένη και τόσες άλλες γυναίκες νεκρές από το χέρι εκείνου που δεν ξέρει τι θα πει «όχι»

gynaikoktonia (1)

Η 32χρονη Δώρα φαινομενικά ήταν μία γυναίκα που θα έπρεπε να είναι ευτυχισμένη. Ήταν νέα, δυναμική, εργαζόταν και έβλεπε σιγά σιγά τα όνειρα της να γίνονται πραγματικότητα. Εργαζόταν σκληρά, όμως έκανε ένα λάθος. Επέλεξε να βάλει στη ζωή της τον λάθος άνδρα.

Έκανε στα αλήθεια όμως λάθος; Το απόγευμα της Τετάρτης το πανελλήνιο θα συγκλονιστεί ΚΑΙ ΠΑΛΙ από ένα έγκλημα, μία δολοφονία, μία γυναικοκτονία.

Η Δώρα από την Ρόδο λίγες μέρες πριν, αποφάσισε να φύγει από τη σχέση, βλέποντας όλα εκείνα τα red flags που οι γυναίκες - κατηγορούνται - πως παραβλέπουν. Η Δώρα δεν έκανε λάθος. Είδε ποιον είχε δίπλα της και αποφάσισε να τον παρατήσει. Η μαμά της της είπε πως το κρεβάτι της την περιμένει. Αυτή έφυγε. Γύρισε στο πατρικό της. Πριν από την πρώτη σφαλιάρα, πριν την πρώτη έκπτωση. Η Δώρα βρέθηκε νεκρή στο πεζοδρόμιο, δίπλα από το αυτοκίνητο της και ο γυναικοκτόνος αυτοκτόνησε.

«Χωρίς την καλή μου δεν μπορώ να ζήσω» έγραψε.

Η Δώρα δεν έκανε κανένα λάθος. Όπως λάθος δεν έκανε ούτε η Γαρυφαλλιά, ούτε η Καρολάιν, ούτε η Κωνσταντίνα, ούτε η Σταυρούλα.

Τους εννέα μήνες που μεσολάβησαν από την ώρα που υποδεχτήκαμε το 2021, 11 γυναίκες έπεσαν νεκρές από το χέρι ενός άνδρα που δεν κατάφερε να διαχειριστεί πως δεν ήταν κτήμα του.

Η οργή ξεχειλίζει και πνίγει τον λαιμό καθεμίας από εμάς, που από τύχη ζούμε, αναπνέουμε και ακούμε για μία φορά τον μήνα πως κάποια φίλη, γνωστή, αδερφή, άγνωστη μας γυναίκα μπαίνει στο χώμα, επειδή κάποιος δεν κατάφερε να διαχειριστεί τη λάθος εικόνα που του έδειξαν να έχει για τη ζωή.

17/1/2021


Δείτε επίσης