Απόψεις

Με εναλλαγές χρωμάτων δεν κερδίζονται εκλογές

Ο πρωθυπουργός κέρδισε καθαρά στη ΔΕΘ. Επανέφερε τη Ν.Δ. και την αποδοχή της κυβέρνησης του στα προ των πυρκαγιών ποσοστά

kala-1-1-e1574664793850-768x768-1

Ανεβαίνοντας ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, πίστευε ότι τον συνόδευε το πολιτικό πλεονέκτημα από τη διαχείριση της πανδημίας και των καταστροφικών πυρκαγιών Ιουλίου – Αυγούστου από την κυβέρνηση. Με ανάλογο λόγο και θέσεις στρεφόμενος και φλερτάροντας με τον μεσαίο χώρο, θεωρούσε πως θα κέρδιζε τις εντυπώσεις και αυτό θα αποτυπωνόταν στις δημοσκοπήσεις που θα ακολουθούσαν μετά τις επισκέψεις του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ.

Όμως, ο πρωθυπουργός κέρδισε καθαρά. Επανέφερε τη Ν.Δ. και την αποδοχή της κυβέρνησης του στα προ των πυρκαγιών ποσοστά. Και πάλι πάνω από 10% η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ. Προσπάθησε ο κ. Τσίπρας με εναλλαγές χρωμάτων πράσινου και κόκκινου, με μιμήσεις στο λόγο και τις κινήσεις Αντρέα Παπανδρέου, με συνθήματα όπως «Νέα Αρχή», να χαϊδέψει το παλιό ΠΑΣΟΚ. Παρακολουθώντας την ομιλία του κ. Τσίπρα, τις απαντήσεις του στη συνέντευξη Τύπου, θα έλεγε κανείς πως παρακολουθούσε τον κ. Τσίπρα στις αντίστοιχες παρουσίες του στη ΔΕΘ το 2014 και το 2015.

Ακούσαμε το τρίτο πακέτο, ακολουθώντας το πρώτο και το δεύτερο του 2014 και 2015. Υπερβολές, παροχολογία, όλα σε όλους, χωρίς κοστολόγηση. Ό γνωστός λαϊκιστής Τσίπρας. Δυστυχώς, πια, είναι γνωστός. Κυβέρνησε 4,5 χρόνια. Την ιστορία και το έργο του η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού τα κρίνει αρνητικά.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του κ. Μητσοτάκη έναντι του κ. Τσίπρα είναι πως τον εμπιστεύεται περισσότερο ο ελληνικός λαός. Μεγάλη η διαφορά. Όσο είναι πρώτη εικόνα ο κ. Πολάκης, όσο συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλεύεται ακόμα και τους ανεμβολίαστους, γνωρίζουμε τον επόμενο πρωθυπουργό.

Ήταν ομολογία ήττας η πρόσκληση του κ. Τσίπρα για προοδευτική συμμαχία, για αριστερή κυβέρνηση. Το λέει, βέβαια, γιατί οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική. Και δικαίως κάνει όνειρα…

Αν αποδώσουν τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, με την ανάπτυξη να τρέχει με ρυθμούς κοντά στο 7%, και την έμπρακτη ενίσχυση της πληγείσας μεσαίας τάξης, το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών είναι γνωστό.

Δείτε επίσης