Απόψεις

Να γίνουν οι παρελάσεις αλλά χωρίς κόσμο

Πρέπει, πια, σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, όπως νοσοκομειακοί, εκπαιδευτικοί, οδηγοί ΜΜΜ και άλλοι, ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός

kala-1-1-e1574664793850-768x768-1-1-1-1

Δυστυχώς, η πανδημία είναι εδώ. Προβλέπεται δύσκολος χειμώνας. Είναι αναπόφευκτο. Το 4ο κύμα του κορωνοϊού θα έρθει σύντομα στην Ελλάδα. Το προβλέπουν οι ειδικοί. Είναι βέβαιοι! Ήδη, σε αρκετές χώρες της Ευρώπης όπου ο χειμώνας «δείχνει τα δόντια του», τα κρούσματα αυξάνονται, τα νοσοκομεία γεμίζουν πάλι, οι θάνατοι ξεφεύγουν.

Στην Ελλάδα όμως, ακόμη και αν όπως λένε οι ειδικοί το 4ο κύμα δεν έχει έρθει, έχουμε καθημερινά πάνω από 3.000 κρούσματα, πάνω από 350 είναι οι διασωληνωμένοι και κάθε μέρα χάνεται ένα λεωφορείο από συνανθρώπους μας. Περισσότεροι από 40 οι νεκροί, καθημερινά, από κορωνοϊό.

Και πώς να μην έχουμε τέτοιους αριθμούς όταν το 40% του ελληνικού πληθυσμού είναι ανεμβολίαστοι; Είμαστε οι καλύτεροι στα Βαλκάνια, όπου ο αριθμός των εμβολιασμένων ανά χώρα είναι κάτω του 30%, και τελευταίοι στην Ευρώπη!

Δεν μπορεί να πάει άλλο αυτό.

Πρέπει, πια, σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, όπως νοσοκομειακοί, εκπαιδευτικοί, οδηγοί ΜΜΜ και άλλοι, ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός.

Δεν μπορεί να στοιβάζονται στα λεωφορεία, τραμ και μετρό οι συνάνθρωποί μας και να μην γίνεται κανένας έλεγχος. Να μην τηρούνται τα μέτρα, οι αποστάσεις. Στα γήπεδα, μόνο το 30% της χωρητικότητας με κόσμο και ο ένας σε απόσταση 3 μέτρων από τον άλλο!

«Όχι» στις παρελάσεις με κόσμο την 28η Οκτωβρίου. Να παρελάσουν οι σημαιοφόροι των σχολείων, οι σημαίες των ένδοξων τμημάτων του Στρατού, του Ναυτικού, της Αεροπορίας. Ένα τμήμα από όλα τα Σώματα, μία ύλη αρμάτων και, τέλος, ας πετάξουν και 20 αεροσκάφη στον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

Δεν πάει άλλο! Ο κ. Τσιόδρας πρέπει τώρα να προτείνει νέα περιοριστικά μέτρα. Αύριο θα είναι αργά!

Από την έντυπη έκδοση της «Βραδυνής της Κυριακής»

Δείτε επίσης