Απόψεις

Μαύρα ρεκόρ, αναγκαία μέτρα και μαύρη αντιπολίτευση…

Ο Αντώνης Κατσαρός γράφει στο Vradini.gr για τα λογικά και τα παράλογα της πανδημίας

maskes

Μαύρο ρεκόρ και μαύρη Δευτέρα (27/12) είχαμε με τα 9.284 κρούσματα, τα μισά εκ των οποίων στην Αττική.

Με ένα στα δέκα τεστ να βγαίνει θετικό και την πλειοψηφία των πολιτών να αναρωτιέται «τι χειρότερο άραγε θα συνέβαινε εάν δεν εμβολιαζόταν ο κόσμος», η κοινωνία προφανέστατα φοβάται.

Λογικό.

Όχι, μην απορείτε, δυστυχώς έχουν αρχίσει και το λένε αυτό αρκετοί.

Με την υγειονομική κρίση μάλιστα να κορυφώνεται, είναι αυτοί που οδηγούν σε σκέψεις αρκετούς ακόμα.

Την ώρα λοιπόν που μπαίνει κανείς στην διαδικασία της αμφισβήτησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όχι επειδή δεν διαθέτει τον κοινό νου αλλά γιατί έχει ανάγκη να το κάνει εξαιτίας της ψυχικής κόπωσης, δεν έχει παρά να δει τι συμβαίνει δίπλα του.

Οι σώφρονες το κάνουν και εκεί σταματάει η κουβέντα.

Επίσης λογικό.

Έκλεισε σήμερα ένας χρόνος από την ημέρα που έγινε ο πρώτος εμβολιασμός στη χώρα και η πανδημία βρίσκεται στην κορύφωσή της.

Τα νέα επαλαμβανόμενα μέτρα είναι λοιπόν απολύτως αναγκαία, στη σκιά των αυξημένων κρουσμάτων.

Λογικό και απαραίτητο.

Δύο πράγματα έπαιξαν ρόλο για τις νέες ανακοινώσεις Πλεύρη.

Καταρχάς η κυβέρνηση άκουσε τους ειδικούς και ακολούθησε τις εισηγήσεις τους.

Επίσης, μόλις στις 17/10 τα κρούσματα ήταν κάτι περισσότερο από 4.000, όμως τώρα έχουν διπλασιαστεί.

Η αυξημένη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης όμικρον δεν επιτρέπει καμία χαλάρωση και υποχρέωσε την κυβέρνηση να αποφασίσει τα αναγκαία.

Την ώρα μάλιστα που η εξέλιξη κρατάει τους πάντες σε εγρήγορση, εξακολουθούν να συγκλονίζουν οι ιστορίες των ανεμβολίαστων.

Η αποθέωση του παραλογισμού.

Οικογένειες ξεκληρίζονται από ξεροκεφαλιά και η αντιπολίτευση επιχειρεί να είναι παρούσα επενδύοντας σε αυτά τα δράματα.

Με φωνές για τα μέτρα (!) και με αμείωτη την ένταση του αιτήματος για εκλογές.

Κωμική συμπεριφορά, εκτός από παράλογη.

Εδώ λοιπόν γελάνε, καθώς θα είχε στα αλήθεια μεγάλο ενδιαφέρον να έβλεπε κανείς το πρόσωπο του Τσίπρα εάν ο Μητσοτάκης έλεγε : «Αυτή είναι η ώρα για να πάμε στις κάλπες».

Το δεύτερο κόμμα στο κοινοβούλιο (μετά την εκλογική διαδικασία το 2019, για σήμερα κανείς δεν ξέρει…) λέει πως η κοινωνία έχει ανάγκη στην κορύφωση της πανδημίας οι πολίτες να συνωστιστούν στα εκλογικά κέντρα…

Δεν αξίζει οποιοσδήποτε χαρακτηρισμός.

Η πρόταση μοιάζει χειρότερη και από την αισχροκέρδεια, από την κατακόρυφη αύξηση των τιμών στις μάσκες υψηλής προστασίας.

Γι΄ αυτούς υπάρχουν άλλωστε οι έλεγχοι του Υπουργείου Εμπορίου. Για τους άλλους (που ζητούν τις εκλογές) θα υπάρξει κάποια στιγμή η ετυμηγορία της κάλπης.

Περίμενε όμως, λίγο ακόμα, Αλέξη…

Όταν θα αρχίσει η πανδημία να αποδυναμώνεται, όλα δείχνουν πως, το ίδιο θα συμβεί, ακόμη περισσότερο και με τις πολιτικές ασθένειες του κοινοβουλίου…

Δείτε επίσης