Απόψεις

Τα καγκουρό τσαλάκωσαν την εικόνα του Τζόκοβιτς

TZOKOBITS_DJOKOVIC5-2-scaled

«Ο Σέρβος Τενίστας στα 34 του χρονιά θα χρειαστεί να ξοδέψει αρκετά εκατομμύρια, για να φτιάξει και πάλι την δημόσια εικόνα του», γράφει ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος στο «Vradini.gr»

Ήταν ένα μεγάλο μάθημα ζωής για τον σπουδαίο Σέρβο τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς, αυτό που έγινε στην Αυστραλία.

Και παράλληλα, ήταν ένα σημαντικό μήνυμα σε όλο τον πλανήτη για την συνολική προσπάθεια που γίνεται, ώστε να ξεπεράσουμε τις συνέπειες της πανδημίας.

Ο Σέρβος Τενίστας στα 34 του χρονιά θα χρειαστεί να ξοδέψει αρκετά εκατομμύρια, για να φτιάξει και πάλι την δημόσια εικόνα του, η οποία τσαλακώθηκε πολύ άσχημα δύο εβδομάδες τώρα.

Θα χρειαστεί, όμως, να αναθεωρήσει σε μεγάλο βαθμό και την τακτική του απέναντι στον κορωνοϊό και στο εμβόλιο, για να μπορέσει να ξαναπαίξει σε διεθνείς αγώνες.

Μπορεί μέχρι τώρα να είχε παραπλανήσει πολλούς διοργανωτές και να είχε ξεγελάσει πολλές χώρες, κρύβοντας ότι δεν είναι εμβολιασμένος ή ακόμη και πως σε ορισμένες περιόδους νοσούσε και κυκλοφορούσε χωρίς προφυλάξεις.

Όμως, όλα αυτά τώρα τέλειωσαν.

Ο Τζόκοβιτς μπήκε στο μικροσκόπιο της διεθνούς κοινότητας και των μέσων ενημέρωσης και στο εξής θα ελέγχεται διεξοδικά.

Βέβαια, θα υπάρξουν και ορισμένοι διοργανωτές και ορισμένες κυβερνήσεις που για διαφημιστικούς λόγους θα τον καλέσουν για να αγωνιστεί, όπως είναι. Ανεμβολίαστος.

Όμως, η διεθνής κοινότητα και τα περισσότερα κράτη θα τον απομονώσουν για την στάση ζωής του και το παράδειγμα που δίνει στα εκατομμύρια των θαυμαστών του σε όλο τον κόσμο. Ήδη, και η ίδια του η χώρα, η Σερβία, κρατά αποστάσεις από την τακτική του Τενίστα.

Μα είναι ο μονός; Θα πει κάποιος. Πόσοι άλλοι διάσημοι ακολουθούν αυτό το παράδειγμα;

Το πρόβλημα με όλους αυτούς δημιουργείται, γιατί νομίζουν πως τα εκατομμύρια που βγάζουν και η μεγάλη αγάπη του κοινού, τους δίνει το δικαίωμα, να κάνουν ό,τι θέλουν, οπότε θέλουν, αδιαφορώντας ακόμη και για νόμους ή για περιορισμούς που εφαρμόζονται για τους απλούς, κοινούς πολίτες.

Καλώς ή κακώς τώρα με τον κορωνοϊό και τα μέτρα προστασίας, δεν συμβαίνει, είναι το ίδιο.

Όσο και αν δεν μπορούν να το καταλάβουν ορισμένοι (ευτυχώς είναι η μειοψηφία), όταν σε μια χώρα κλείνει η οικονομική δραστηριότητα και οι κυβερνήσεις αναγκάζονται να πάρουν σκληρά περιοριστικά μέτρα, προκειμένου να μην πεθαίνει ο κόσμος στα νοσοκομεία, πολύ δύσκολα θα αφήσουν τον καθέναν, όποιος και αν είναι αυτός, να θολώσει αυτή την προσπάθεια.

Οι πολιτικοί το μόνο που δεν θέλουν, είναι να παίρνουν αντιλαϊκές αποφάσεις για τους ψηφοφόρους τους. Όλοι ανεξαρτήτως θέλουν να «χαϊδεύουν αυτιά» και να μοιράζουν παροχές, ώστε να τους αγαπάνε όσο γίνεται και περισσότεροι πολίτες.

Δυστυχώς, με τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο οι κυβερνήσεις αναγκάστηκαν να πάρουν μέτρα, που ούτε είχαν φανταστεί.

Και βγαίνει ο κάθε ανεμβολιαστος, οποίος μάλιστα έχει χρήματα και μεγάλη επιρροή, για να πουλήσει θεωρίες χωρίς να υπολογίσει ότι παίζει με την ζωή εκατομμυρίων συνανθρώπων του.

Γιατί, για να έχουμε επίγνωση της κατάστασης και της πραγματικότητας, αυτό έκανε ο Τζόκοβιτς, όταν έλεγε πως αγκαλιάζει τα δένδρα για να παίρνει ενέργεια ψυχική και σωματική και πως με αυτό τον τρόπο θα ξεπεράσει τον κορωνοϊό.

Δυστυχώς, σε αυτή του την προσπάθεια δεν τον βοήθησε ούτε και το σημαντικό φιλανθρωπικό του έργο, αλλά ούτε και η μεγάλη βοήθεια που έχει προσφέρει σε χιλιάδες ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Δείτε επίσης