Απόψεις

Στον πόλεμο ο εισβολέας φταίει, όποιος κι αν είναι κ. Ζελένσκι

Ο Αντώνης Κατσαρός γράφει στο Vradini.gr για τον απαράδεκτο διαχωρισμό Ρωσίας- Τουρκίας από τον πρόεδρο της Ουκρανίας

Στον πόλεμο ο εισβολέας φταίει, όποιος κι αν είναι κ. Ζελένσκι
Αρθρογράφος: Αντώνης Κατσαρός
Από Αντώνης Κατσαρός

Στη ζωή δεν υπάρχει πουθενά το εκατό τοις εκατό. Εξαιρείται ο πόλεμος. Εκείνοι που δεν τον καταδικάζουν απερίφραστα δεν πρέπει να έχουν θέση ανάμεσά μας.

Στην Ουκρανία οι δολοφονίες αμάχων δεν έχουν τελειωμό. Δεν χωράει συζήτηση ότι η καταδίκη των πολεμικών επιχειρήσεων του Πούτιν πρέπει να είναι δεδομένη. Ό,τι κι αν είχε να αντιμετωπίσει ο Ρώσος, όποιος και όπως κι αν τον προκάλεσε, με την απόφασή του να σκοτώσει αθώους και να αφανίσει τη γη τους, έβαλε τον εαυτό του στη μαύρη λίστα της ιστορίας αυτού του κόσμου. Τελεία, παράγραφος.

Τίποτα από όλα αυτά ωστόσο δεν νομιμοποιεί τον αρχηγό της Ουκρανίας να κάνει πολιτική διπλωματία, στη διάρκεια του πολέμου κι ενώ ταυτόχρονα ζητά την στήριξη όλου του κόσμου. Διότι για να την έχει θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν γίνονται διακρίσεις σε αυτά τα θέματα.

Ο Ζελένσκι λοιπόν στις ομιλίες του, ούτε λίγο, ούτε πολύ, μας είπε ότι εάν ο «Αττίλας» μιλάει ρωσικά είναι κακός. Με τούρκικα, δεν μας πειράζει τόσο! Άρα, μπορεί κανείς να καταλάβει πως, εάν η εισβολή σε μια χώρα γίνεται από τη Ρωσία τον πειράζει, την ίδια ώρα εάν την κάνει η Τουρκία, όχι!

Ο αναθεωρητισμός αγαπητέ πρόεδρε της Ουκρανίας είναι λάθος, από όπου κι αν προέρχεται. Που σημαίνει πως και όταν οι Ρώσοι στρατιώτες δολοφονούν αμάχους στην Ουκρανία, αλλά και όταν το κάνουν Τούρκοι στρατιώτες στην Κύπρο, είναι εξίσου…ενοχλητικό...

Το Διεθνές Δίκαιο δεν μπορεί κανείς να το παραβιάζει κ. Ζελένσκι, που…ξεχάσατε στις ομιλίες σας να καταδικάσετε τον «Αττίλα» στη Μεγαλόνησο. Αυτή η τακτική που διάλεξε ο Ουκρανός πρόεδρος μείωσε την αξία που είχαν ιστορικά οι ομιλίες του στην ελληνική και την κυπριακή Βουλή.

Το έκανε μάλιστα στο κοινοβούλιο μίας χώρας, της Ελλάδας, η οποία επέλεξε να χαλάσει τις μακροχρόνιες σχέσεις της με τη Ρωσία. Μίας χώρας κάποιοι πολίτες της οποίας δυστυχώς εξακολουθούν να παρουσιάζουν επιχειρήματα, προκειμένου να δικαιολογηθεί ο ρωσικός «Αττίλας».

Σε… άλλα νέα, η στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι ενισχυτική της απαξίωσής τους. Βάζουν το ένα αυτογκόλ μετά το άλλο. Με αυτή τη συμπεριφορά κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους ώστε να ενισχύουν την διακυβέρνηση Μητσοτάκη. Μία χαρά, εάν νιώθετε αδύναμοι, καλοί μας φίλοι της κοινοβουλευτικής μειοψηφίας. Μη σας το χαλάσουμε. Αυτοδύναμη κυβέρνηση έχει ανάγκη ο τόπος, σίγουρα όχι από κάποιους που ξέρουν μόνο να καταδικάζουν κυβερνητικές αστοχίες. Πείτε και κάτι δικό σας. Έτσι για αλλαγή…

Δείτε επίσης