Απόψεις

Το ναυάγιο των Σάσεξ

Η καθυστέρησις ή η ακύρωσις αρκετών συμφωνιών αξίας δεκάδων εκατομμυρίων δολλαρίων, που υπέγραψαν με μεγάλες εταιρείες στις Η.Π.Α. ο Χάρρυ και η Μέγκαν, δημιουργεί ερωτήματα για το μέλλον τους και τον τρόπο που διαχειρίζονται την δημόσια εικόνα τους

Το ναυάγιο των Σάσεξ
Αρθρογράφος: Χρήστος Ζαμπούνης
Από Χρήστος Ζαμπούνης

Στις 24 Μαρτίου του 1916, μία τορπίλλη προερχόμενη από το γερμανικό υποβρύχιο «Β29», βύθισε το επιβατηγό πλοίο «S/S Sussex» στα ανοικτά της γαλλικής ακτογραμμής.

Το εν λόγω ναυάγιο χρησιμοποιείται έναν περίπου αιώνα από μέρος του βρεταννικού Τύπου για να περιγράψει την κατάσταση εις την οποίαν έχουν περιέλθει ο πρίγκηπας Χάρρυ και η σύζυγός του, πρώην ηθοποιός Μέγκαν Μαρκλ, ή, άλλως πως αποκαλούμενοι ελέω του μόνου τίτλου που τους απέμεινε, δούκες του Σάσσεξ.

Επιστροφή σε ένα πιο πρόσφατο παρελθόν. Ήταν η 19η Μαΐου του 2018, όταν 2 δισ. τηλεθεαταί παρακολουθούσαν τους γάμους του δευτερότοκου υιού του πρίγκηπος Καρόλου και της λαίδης «Ντι» με την πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς «Suits». Το κοινό αίσθημα ήταν ομόθυμο. Ιδού η ενσάρκωσις της σύγχρονης μοναρχίας, απηλλαγμένης από τα στερεότυπα του χρώματος και της καταγωγής! Χρειάσθηκαν ολίγοι μήνες για να ανατραπεί η ειδυλλιακή εικών του μοντέρνου ζευγαριού. Πρώτη αντιστασιακή πράξις ήταν να αρνηθούν την δημοσιοποίηση των ονομάτων των νονών του τέκνου τους. Δεύτερη, να αποφύγουν την φωτογράφισή τους στο κατώφλι του μαιευτηρίου. Τρίτη, η διάρρηξις των σχέσεων του Ουΐλλιαμ με τον Χάρρυ. Τέταρτη, όταν η Καίητ έβαλε τα κλάμματα μόλις η Μέγκαν τής έκανε μία παρατήρηση. Πέμπτη, η παραίτησις του ενός μετά τον άλλον, των συμβούλων του ζεύγους, που η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ είχε επιλέξει.

Το «Megxit», όπως προσφυώς πήρε το όνομά του, συνειρμικώς με το «Brexit», ήταν αναπόφευκτο. Δύο έτη και κάτι μήνες αργότερα, τα «απολωλότα πρόβατα» μοιάζει να ευρίσκονται σε αδιέξοδο. Οι συμφωνίες δεκάδων εκατομμυρίων που συνήψαν στις Η.Π.Α. όπου εγκατεστάθησαν, είναι «στον αέρα», με πρώτην αυτήν με το Netflix, όπου το ζεύγος θα συμμετείχε σε ένα ντοκυμαντέρ για την ζωή του. Βασιλικοί παρατηρηταί υποστηρίζουν ότι η συνέντευξις που παρεχώρησαν από κοινού ο Χάρρυ και η Μέγκαν στην Όπρα Ουΐνφρεϋ, «έκαψε» το περιεχόμενό του, αφού τα είπαν σχεδόν όλα στην διάσημη Αμερικανίδα δημοσιογράφο.

Δείτε επίσης