Απόψεις

Δημοψηφίσματα που οδηγούν στη σχιζοφρένεια…

Ο Αντώνης Κατσαρός γράφει στο Vradini.gr για τη στάση πανικού του Πούτιν, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε οποιαδήποτε απρόβλεπτη μελλοντική αντίδρασή του

Δημοψηφίσματα που οδηγούν στη σχιζοφρένεια…
Αρθρογράφος: Αντώνης Κατσαρός
Από Αντώνης Κατσαρός

Αυτόν τον πόλεμο τον κάνει ένας άνθρωπος. Μόνος του! Και ένας είναι εκείνος που μπορεί να τον σταματήσει. Ο ίδιος…

Η λογική του δεν…έχει λογική. Στέλνει τους πολίτες στα χαρακώματα με επιστράτευση…επιστρατεύοντας ταυτόχρονα την τρέλα καθώς, την ίδια ώρα λέει πως, όποιος αρνηθεί και όποιος διαδηλώνει θα πηγαίνει υποχρεωτικά στην πρώτη γραμμή της μάχης. Θα πολεμήσει δηλαδή με το ζόρι!

Ο ήδη χαμένος Πούτιν δηλαδή, όπως απεικονίζονται και εκτιμώνται τα αποτελέσματα των έως τώρα μαχών, ουσιαστικά οδηγεί τη δική του πλευρά σε σίγουρη «υπογραφή» ήττας!

Διότι τίποτα περισσότερο δεν θα μπορεί να του συμβεί όταν απειλεί ότι θα πολεμήσει με δικούς του απλούς πολίτες, οι οποίοι είναι εναντίον του πολέμου!

Ο ηγέτης της Ρωσίας παρακολουθεί την κλιμάκωση της ήττας του σε όλα τα επίπεδα και συμπεριφέρεται έχοντας χάσει τη μπάλα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις συνέπειες που θα προκύψουν για τη χώρα του, ας πρόσεχε. Όμως αυτή η πεισματάρικη στάση ενός ανθρώπου ο οποίος κρατάει πυρηνικές κεφαλές στα χέρια του, μπορεί να οδηγήσει σε παγκόσμιο πόλεμο. Που θα είναι και ο τελευταίος στην ιστορία της ανθρωπότητας καθώς η επιστημονική κοινότητα εξηγεί ότι λίγες ημέρες εχθροπραξιών, με μόλις μικρό ποσοστό των διαθέσιμων πυρηνικών, τα οποία διαθέτουν κάποιες χώρες στο οπλοστάσιό τους, είναι αρκετές για να τελειώσουμε όλοι μας.

Μετά από σχεδόν επτά μήνες πολέμου λοιπόν, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται στα σχοινιά! Καθώς όχι απλά δεν έχει καταφέρει να προχωρήσει το αρχικό του σχέδιο αλλά στην παρούσα φάση η Ουκρανία, με την αντεπιθέσεις της, έχει ανακαταλάβει εκτάσεις που είχαν καταληφθεί τους μήνες μετά την αρχική εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου.

Τα αυτοαποκαλούμενα… δημοψηφίσματα για την ένταξη στη Ρωσία, των τεσσάρων κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας, μοιάζουν με αντίδραση μικρού παιδιού και μάλιστα γελοία. «Πείτε μου ότι είμαι ο καλύτερος και θα σταματήσω!», δείχνει ότι θέλει να «ακούσει».

Όμως με τα πυρηνικά δεν γίνονται νάζια, αγαπητέ Βλαντιμίρ.

Ο Μακρόν το περιέγραψε όπως ακριβώς είναι : «Η Ρωσία ξεκίνησε τον πόλεμο, εισέβαλε σε αυτή την περιοχή, βομβάρδισε τους ανθρώπους, έκανε τους ανθρώπους να φύγουν και τώρα λένε ότι σε αυτήν ακριβώς την περιοχή θα διοργανώσει δημοψήφισμα».

Ο Ρώσος πρόεδρος μοιάζει δύσκολο να μην αποφασίσει την προσάρτηση και των τεσσάρων περιοχών, όμως ελάχιστα θα αλλάξουν καθώς η αντεπίθεση της Ουκρανίας θα συνεχιστεί.

Έως τώρα, ο πρόεδρος της Ρωσίας δεν έχει κηρύξει «επισήμως» πόλεμο, χαρακτηρίζοντας την… εκστρατεία ως : «ειδική στρατιωτική επιχείρηση». Αυτό εμπόδισε την πλήρη κινητοποίηση και όπως φαίνεται από τα χθεσινά λόγια του εκπροσώπου του, του Πεσκόβ, ο χαρακτηρισμός παραμένει ως έχει. Δεν γίνεται δηλαδή κουβέντα για πόλεμο!

Είναι προφανές ότι ο Πούτιν βιάζεται να τον τελειώσει, αφού βλέπει ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Το αναπάντητο, για την ώρα, ερώτημα είναι πώς θα το κάνει…

Δείτε επίσης