Απόψεις

Η Καϊλή είναι μόνο ΠΑΣΟΚ, αγαπητέ πρόεδρε…

Ο Αντώνης Κατσαρός γράφει στο Vradini.gr για την κωμικοτραγική προσπάθεια Ανδρουλάκη να παρουσιάσει την Καϊλή ως δούρειο ίππο της ΝΔ.

Η Καϊλή είναι μόνο ΠΑΣΟΚ, αγαπητέ πρόεδρε…
Αρθρογράφος: Αντώνης Κατσαρός
Από Αντώνης Κατσαρός

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ χάνεται η μπάλα στο ΠΑΣΟΚ εξαιτίας του σκανδάλου Qatar Gate, που για την Ελλάδα έχει κεντρικό πρόσωπο την Εύα Καϊλή (ή κάνουμε διεθνή πολιτική ή δεν κάνουμε…), επιχειρεί να «χρεώσει» τη συγκεκριμένη ευρωβουλευτή στο χώρο της ΝΔ!

Για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο αρχηγός του κόμματος με τον πράσινο ήλιο και σημαία το σοσιαλισμό, παλεύει με τους δαίμονες που έβλεπε να μεγαλώνουν χωρίς να κάνει τίποτα. Αυτός ξέρει γιατί, τελεία, παράγραφος.

Η Εύα Καϊλή αγαπητέ αρχηγέ του ΠΑΣΟΚ, καλό είναι να θυμόμαστε πως αν και τη χαρακτηρίσατε… δούρειο ίππο της ΝΔ, ήταν «συντρόφισσα» στην παράταξής σας. Με δική σας ανακοίνωση, τον Ιανουάριο του 2021, χαρακτηρίσατε ως μεγάλη επιτυχία του Κινήματος και της χώρας την εκλογή Καϊλή στην θέση της Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.

Η διαδρομή της κ. Καϊλή είναι καταπράσινη! Αφού εξελέγη δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης το 2002, ακολούθησε σημαντική πολιτική διαδρομή. Εκλέγεται από το 2007 βουλευτής και στις ευρωεκλογές του 2014 εξελέγη πρώτη ευρωβουλευτής με την Ελιά . Διετέλεσε μέχρι και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, και μέλος της εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση καταγγελλόμενων παραβιάσεων και περιπτώσεων κακοδιοίκησης κατά την εφαρμογή της νομοθεσίας της ΕΕ, σε σχέση με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τη φοροαποφυγή και τη φοροδιαφυγή.

Η κ. Καϊλή, που τις τελευταίες ώρες έχει προφυλακιστεί, ήταν ένα από τα πρόσωπα που άπαντες είχαν σωστά συνδέσει με το ΠΑΣΟΚ. Διακρίθηκε ως Ευρωβουλευτής της Χρονιάς για την Ψηφιακή Εποχή το 2018, ενώ είναι η μόνη Ελληνίδα, που επίσης κάθε χρόνο ήταν ανάμεσα στην λίστα των 50 καλύτερων ευρωβουλευτών. Στις ευρωεκλογές του 2019 επανεξελέγη ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής. Θέλετε να θυμίσουμε μήπως και τους λόγους της και άλλα μαζί πράσινα γεγονότα αγαπητέ Ανδρουλάκη; Η Καϊλή είναι ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ μαζί!

Η ουσία της υπόθεσης, για τις υπόγειες διαδρομές, χρημάτων, ταξιδιών και δώρων δεν αφορά αυτή τη στήλη, προφανώς, αλλά τη δικαιοσύνη. Όμως, αγαπητέ κ. πρόεδρε, πώς την πατήσατε έτσι; Στο ίδιο ψηφοδέλτιο κι εσείς, σε δυο αναμετρήσεις στην ευρωβουλή, με το… Δούρειο Ίππο;

Η επισήμανση πάντως αναπόφευκτη: Τα περισσότερα εμπλεκόμενα πρόσωπα σε σκάνδαλα, αυτή η νέα περίπτωση επιβεβαίωσε ξανά πως, δεν προέρχονται από το «γήπεδο» του καπιταλισμού, αλλά το ανακαλύπτουν στην πορεία, ενώ θησαυρίζουν «πουλώντας» σοσιαλισμό στους ψηφοφόρους.

Δείτε επίσης