Απόψεις

Ανδρουλάκης: Ιδιότητα «συγκυβερνήτης…»

Ο Αντώνης Κατσαρός γράφει στο vradini.gr για την πολιτική συμπεριφορά του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ η οποία αμφισβητεί το φίλτρο της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας

Ανδρουλάκης: Ιδιότητα «συγκυβερνήτης…»
Αρθρογράφος: Αντώνης Κατσαρός
Από Αντώνης Κατσαρός

Αυτό που συμβαίνει μπροστά στα μάτια και τα αυτιά μας είναι καινούργιο! Τι εννοώ; Πως είναι η μοναδική φορά που εμφανίζεται αρχηγός κόμματος προτείνοντας να μην υπάρξει πρωθυπουργός κανένας από τους αρχηγούς των παρατάξεων που είναι υποψήφιες να τερματίσουν πρώτες στη διπλή εκλογική κούρσα.

Προφανώς και δεν αντι-προτείνει τον εαυτό του, καθώς γνωρίζει ότι δεν έχει καμία πιθανότητα το ΠΑΣΟΚ να πάρει τις περισσότερες ψήφους του εκλογικού σώματος. Τέτοια σοφία…

Δεν τον λες και φίλο φανατικό της δημοκρατίας έναν αρχηγό που παρουσιάζεται οπαδός της λογικής: «Κανένας για πρωθυπουργός!». Πιο κοντά στο χαρακτηρισμό: «ο αποσταθεροποιητής της χώρας, ο οποίος νοιάζεται για το μέλλον σας…», ταιριάζει.

Τώρα πώς είναι δυνατόν να εισηγείται για πρωθυπουργό τον «κανέναν» και την ίδια ώρα να πουλάει ενδιαφέρον για την Ελλάδα, το λες και αντιφατικό. Όχι βέβαια ότι οι πολιτική του ΠΑΣΟΚ σφύζει από λογική. Μιλάμε άλλωστε για το κόμμα εκείνο που φέρνει στο δημόσιο διάλογο απέναντι τον αρχηγό του με ένα δικό του στέλεχος, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Όταν δηλαδή ο Λοβέρδος απαντά τοποθετούμενος δημόσια πως: «όταν δεν θέλεις κάποιον για πρωθυπουργό από τους υποψήφιους, πρέπει να είσαι σε θέση να προτείνεις μία δική σου λύση», αυτό μοιάζει με απάντηση στελέχους άλλου κόμματος! ΄Όχι του δικού σου…

Τι έκανε βέβαια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Πέταξε το γάντι στον πάλαι ποτέ διεκδικητή της ηγεσίας του κόμματος και συνταυτίστηκε με εκείνους από το ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρούν ότι ο Λοβέρδος είναι…δούρειος Ίππος του Μητσοτάκη.

Μοιάζει τρομακτικό, όμως αυτή την ώρα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα επικρατήσει εντός των τειχών του ΠΑΣΟΚ την επομένη των εκλογών, όταν έρθει η ώρα να αποφασίσουν στην εκεί παρέα εάν θα συγκυβερνήσουν.

Το ρεπορτάζ «λέει» πως περισσότερο χρόνο καταναλώνουν τα στελέχη του Ανδρουλάκη εσωκομματικά, από το να χαράσσουν τη στρατηγική του κόμματος. Το λες και εσωστρέφεια.

Καθώς θεωρούν δεδομένο ότι η ΝΔ ή και ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους καλέσουν να συγκυβερνήσουν, ξεχνώντας να καταστήσουν το ΠΑΣΟΚ κόμμα που θα διεκδικεί την εξουσία.

Όταν αδιαφορείς για τη δυναμική σου, τότε δεν πρόκειται να έχεις και τις δυνατότητες να συμμαχήσεις. Διότι δεν υπάρχει παράταξη με την ιδιότητα του «συμμάχου». Συγκυβερνούν αποτελεσματικά εκείνοι που θα μπορούσαν και να κυβερνήσουν αυτοδύναμα…

Δείτε επίσης