Απόψεις

Να διασφαλισθούν τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης των «Σπαρτιατών»

Γιατί κανείς δεν παίρνει παράδειγμα από αυτό που έγινε στο Βέλγιο στην υπόθεση QATARGATE και τον τρόπο δράσης της βέλγικης αστυνομίας και Δικαιοσύνης;

κόμμα Σπαρτιάτες, κρατική επιχορήγηση, διαγραφές Σπαρτιάτες, βουλευτές Σπαρτιάτες, Βασίλης Στίγκας σχέση με Κασιδιάρη, Σπαρτιάτες Κασιδιάρης, διαγραφές βουλευτών σπαρτιατεσ, ποιοι διαγράφηκαν στους Σπαρτιάτες, Σπαρτιάτες κόμμα εξελίξεις, Ηλίας Κασιδιάρης
Αρθρογράφος: Ιορδάνης Χασαπόπουλος
Από Ιορδάνης Χασαπόπουλος

Τα όσα πρωτοφανή συμβαίνουν στο κόμμα των «Σπαρτιατών» και κατ’ επέκταση στο Κοινοβούλιο, δείχνουν ξεκάθαρα πως στο χώρο της Ακροδεξιάς δεν υπάρχουν ούτε αρχές ούτε ιδεολογίες. Όλα γίνονται για τα χρήματα, και ιδίως για τα εκατομμύρια της κρατικής επιχορήγησης.

Ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει ο Κασιδιάρης με τη «Χρυσή Αυγή» όταν άρχισε να αμφισβητεί τον Μιχαλολιάκο για να του πάρει τη θέση, προσπαθεί να το πέτυχει με τους «Σπαρτιάτες». Προς το παρόν, αν και έχει μαζί του τους 11 από του 12 βουλευτές, συναντά ένα μεγάλο εμπόδιο, που είναι ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Στίγκας, ο οποίος κρατά στα χεριά του και τη σφραγίδα αλλά και την τελευταία λέξη για το συγκεκριμένο κόμμα. Αυτός είναι ο άνθρωπος στο όνομα του οποίου θα πιστωθούν τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης που όλοι προσπαθούν να βάλουν στο χέρι. Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» έχει κάνει λόγο για μία μαφία που εκμεταλλεύεται τους βουλευτές και προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο του κόμματος. Αν και δεν λέει ονόματα, υπονοεί καθαρά ότι ο έγκλειστος χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης και μία ομάδα που τον στηρίζει, είναι πίσω από όλες αυτές τις κινήσεις.

Και το ερώτημα είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Το πανελλήνιο θα παρακολουθεί τα καμώματα και τις ίντριγκες του έγκλειστου χρυσαυγίτη και των 11 βουλευτών που θα προσπαθούν με το ζόρι να τον εκλέξουν δημοτικό σύμβουλο και μετά αρχηγό στη Βουλή; Αυτό που εξοργίζει περισσότερο τον μέσο Έλληνα, στην υπόθεση των «Σπαρτιατών» είναι το γεγονός ότι όλοι θεωρούν αυτονόητο πως αυτό το κόμμα πρέπει οπωσδήποτε να πάρει τα χρήματα της επιχορήγησης για όλη την κοινοβουλευτική τετραετία. Και τίποτα δεν μπορεί να μπλοκάρει αυτή τη διαδικασία. Είναι κοινό μυστικό σε όλους τους αρμόδιους πως ο Κασιδιάρης, η παρέα του και όσοι εμπλέχτηκαν σε αυτό το κόμμα, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα χρήματα. Αυτό είναι το κίνητρό τους. Ίσως, λοιπόν, η οργανωμένη Πολιτεία, ο πρόεδρος της Βουλής, αλλά και η Δικαιοσύνη, θα πρέπει να κινηθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε στα πλαίσια της νομιμότητας να μην καταλήξουν τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου στον έλεγχο ενός ανθρώπου που έχει καταδικαστεί (έστω πρωτόδικα) για εγκλήματα, ή στα χέρια κάποιων αχυράνθρωπών του, που μοναδικό στόχο έχουν την αναβίωση του ναζιστικού μορφώματος στην Βουλή και στη δημόσια ζωή.

Είναι νωπές ακόμη οι μνήμες με τα όσα είχαν γίνει με τη Χρυσή Αυγή και τα χρήματα που είχαν δοθεί για την οργάνωση και δράση των παραστρατιωτικών ομάδων του κόμματος. Μόλις η οργανωμένη Πολιτεία, και κυρίως το πολιτικό σύστημα, κατάλαβε πόσο μεγάλο ήταν το πρόβλημα, βρήκε τρόπους για να χτυπήσει την εγκληματική οργάνωση. Και τότε είχαν ανοίξει και οι τραπεζικοί λογαριασμοί των επικεφαλής, είχαν γίνει και έφοδοι σε σπίτια και σε γιάφκες των ναζιστών, αποκαλύπτοντας όλο το εύρος των εγκληματικών δραστηριοτήτων της οργάνωσης.

Το προηγούμενο διάστημα έγινε ένα μεγάλο λάθος. Ο έγκλειστος στις φυλακές Κασιδιάρης έκανε προεκλογική εκστρατεία μέσα από αυτές και κατάφερε να κοινοποιεί δημοσία τα διαγγέλματά του μέσω ίντερνετ, αλλά και των δικών του ανθρώπων. Μάλιστα, στις εκλογές, πάρα τον ειδικό νόμο που ψηφίστηκε, κατάφερε να γίνει η «κηροζίνη» (όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο Στίγκας), για να πάρουν οι «Σπαρτιάτες» υψηλό εκλογικό ποσοστό.

Έως πότε, λοιπόν, η Πολιτεία θα παρακολουθεί από μακριά τη δράση του αλλά και τους ελιγμούς του, καθιστώντας εκτελεστικά όργανα 11 μέλη του Κοινοβουλίου και μία ολόκληρη δημοτική παράταξη; Μήπως αυτή τη φορά το σύγχρονο δημοκρατικό κράτος πρέπει να λειτουργήσει προληπτικά και να μην αφήσει να γίνουν νέα εγκλήματα; Πώς γίνεται έντεκα εκλεγμένοι βουλευτές να προτείνουν και να στηρίζουν τον έγκλειστο Κασιδιάρη για υποψήφιο δήμαρχο της πρωτεύουσας και κάνεις ελεγκτικός μηχανισμός της Πολιτείας, ή του Κοινοβουλίου, ή της Δικαιοσύνης να μην ευαισθητοποιείται και να μην αντιδρά; Το ίδιο θα γίνει και αν αύριο τον προτείνουν ή τον εκλέξουν αρχηγό του κόμματός τους.

Γιατί κανείς δεν παίρνει παράδειγμα από αυτό που έγινε στο Βέλγιο στην υπόθεση QATARGATE και τον τρόπο δράσης της ευρωπαϊκής και βέλγικης αστυνομίας και Δικαιοσύνης; Στην Ελλάδα τι περιμένουμε; Οι αχυράνθρωποι του Κασιδιάρη να αρχίζουν να χτυπούν και να σφάζουν στο δρόμο, όπως οι χρυσαυγίτες, να κάνουν δηλαδή βαριά εγκληματικές πράξεις, για να τους ελέγξουν και να τους πιάσουν; Ή μήπως περιμένουν να γίνουν «καπνός» τα εκατομμύρια της κρατικής επιχορήγησης που δικαιούνται οι «Σπαρτιάτες», και μετά οι Αρχές να αρχίζουν να μπλοκάρουν λογαριασμούς και να ψάχνουν σε ποιον κατέληξαν και πού ξοδευτήκαν τα χρήματα αυτά;

Στην υπόθεση του κόμματος «Σπαρτιάτες» και τις κινήσεις Κασιδιάρη η Πολιτεία πρέπει να κινηθεί ταχύτατα. Και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να δοθούν τα χρήματα της επιχορήγησης πριν γίνει ο κατάλληλος έλεγχος πού θα καταλήξουν και ποιος θα τα διαχειριστεί. Αυτό θα κόψει τη φόρα και στους επικεφαλής και στους «αχυρανθρώπους».

Δείτε επίσης