Απόψεις

Αδύναμη Εθνική

Ο Αντώνης Κατσαρός γράφει στο Vradini.gr για την αντιπροσωπευτική ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών και την δυναμική της σε διεθνές επίπεδο

εθνικη ελλαδας, εθνικη ποδοσφαιρου, προκριματικά euro, προκριματικοι αγωνες γιουρο, Γκουστάβο Πογέτ, Ουρουγουανός προπονητής, Εθνική Ελλάδας, Euro 2024, UEFA Euro 2024, ελληνικό ποδόσφαιρο, Ποδόσφαιρο, Αθλητισμός
Αρθρογράφος: Αντώνης Κατσαρός
Από Αντώνης Κατσαρός

Εκεί που λες λοιπόν, ότι η εξέλιξη των ελλήνων ποδοσφαιριστών σε διεθνές επίπεδο σου επιτρέπει να περιμένεις πλέον περισσότερα από την εθνική μας ομάδα, έρχεται μία…ξεγυρισμένη συντριβή από την Ολλανδία και αναγκαστικά μαζεύεσαι. Εντάξει, ήταν μία όχι εξωπραγματική εκτός έδρας ήττα στην έδρα ενός εκ των δύο φαβορί του ομίλου μας για τα προκριματικά του Euro μπορεί κανείς να υποστηρίξει, όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Η Εθνική βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-0 από το πρώτο ημίχρονο με συνοπτικές διαδικασίες, δυστυχώς. Ο λόγος που το εις βάρος μας αποτέλεσμα δεν διευρύνθηκε είχε να κάνει με το γεγονός ότι οι Ολλανδοί κατέβασαν ταχύτητα και δεν αποφάσισαν να ακολουθήσουν ίδιο ρυθμό στο δεύτερο μέρος.

Η εικόνα της Ελλάδας απέναντι στην Ολλανδία, εξαιτίας και της ευκολίας που δέχθηκε τα γκολ, σε έκανε να ανακαλείς στη μνήμη δύσκολες εποχές, και σίγουρα ήταν απρόσμενη, καθώς είχε προηγηθεί η καλή εμφάνιση κόντρα στη Γαλλία.

Σίγουρα έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι στην άμυνα απουσίαζαν δύο βασικά στελέχη, όπως ο Μπάλντοκ και ο Μαυροπάνος, όμως δεν γίνεται αυτή να είναι η αιτία για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν κατάφερε ποτέ να κυκλοφορήσει την μπάλα, ούτε να απειλήσει καμία στιγμή σοβαρά την αντίπαλη εστία!

Κανείς δεν περιμένει από τον Γκουστάβο Πογέτ να προσφέρει θαύματα, όμως ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν κάνει ούτε τα αυτονόητα. Ο Κώστας Φορτούνης που άφησε εκτός ομάδας και τον οδήγησε στην οριστική αποχώρηση, ήταν απαραίτητος την Πέμπτη στο Αϊντχόφεν περισσότερο από άλλες φορές, διότι ήταν ξεκάθαρο ότι κανείς δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα.

Επίσης, ο ενθουσιασμός και η δίψα των εξαιρετικά ταλαντούχων Κωνσταντέλια και Βαγιαννίδη, επίσης θα μπορούσαν να προσφέρουν στην καχεκτική εικόνα. Μόνο κέρδος θα είχε η ομάδα εάν ο προπονητής τούς είχε συμπεριλάβει στην αποστολή και τους χρησιμοποιούσε σε οποιοδήποτε σημείο του αγώνα.

Η… ποδοσφαιρική επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά, εκτός εάν για τον Ουρουγουανό υπάρχει ζήτημα να διαχειρίζεται σπουδαία ταλέντα. Οι τρεις «κομμένοι», τέτοια είναι.

«Μάθαμε πολλά», είπε με μία γενική και«θολή» τοποθέτηση ο προπονητής. Μένει να το δούμε κόουτς. Δεν αρκεί η νίκη με το Γιβραλτάρ…

Δείτε επίσης