Απόψεις

Η ΕΠΟ κουράζει…

Ο Αντώνης Κατσαρός γράφει στο Vradini.gr για την διοίκηση της ΕΠΟ και την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας να προκριθεί στα τελικά του Euro2024

Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, ΕΠΟ, Διοίκηση ομοσπονδίας, Ομοσπονδιακός προπονητής, Διεθνείς παίκτες, Γκουστάβο Πογέτ, Εθνική ομάδα, Nations League, επίσημοι αγώνες, Ελληνικό ποδόσφαιρο, Ποδόσφαιρο, Euro 2024, Αθλητισμός
Αρθρογράφος: Αντώνης Κατσαρός
Από Αντώνης Κατσαρός

Άνευ προλόγου, η συγκεκριμένη διαπίστωση –δυστυχώς– είναι πάντοτε επίκαιρη: «Αυτά που ζητάει το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι δύσκολα και ξεπερνούν τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές του». Η αφορμή, προκειμένου να επισημάνει κανείς ξανά τη δυσάρεστη αυτή πραγματικότητα, έχει να κάνει με την προσπάθεια της εθνικής ομάδας στην προκριματική φάση του Euro 2024.

Σε μία περίοδο όπου θα έπρεπε κανονικά οι πρωταγωνιστές εντός γηπέδου να προετοιμάζονται απολύτως συγκεντρωμένοι, προκειμένου να διεκδικήσουν τις αποκλειστικά μαθηματικές, πλέον, πιθανότητές τους μέσω της φάσης των ομίλων, έχοντας ωστόσο μπροστά τους και τη διοργάνωση του Nations League για να προκριθούν στην τελική φάση της Γερμανίας μέσω των μπαράζ του Μαρτίου, δέχονται διαρκώς πληροφορίες για οτιδήποτε άλλο εκτός της αγωνιστικής τους υποχρέωσης.

Το βλέμμα του Πέτρου Μάνταλου, όταν κλήθηκε να απαντήσει για την ομάδα μετά την αποκάλυψη για τον απλήρωτο συνεργάτη του Γκουστάβο Πογέτ, αποκάλυψε αυτό που όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα γνωρίζουμε πάρα πολλά χρόνια. Ότι οι ποδοσφαιριστές κουράζονται, δεν αντέχουν το άρρωστο κλίμα, γι’ αυτό και όταν τους δίνεται η ευκαιρία οι περισσότεροι φεύγουν στο εξωτερικό… προσευχόμενοι να μη χρειαστεί να επιστρέψουν πριν σταματήσουν την καριέρα τους.

Είναι στα αλήθεια απίστευτη η αδιαφορία της Διοίκησης της ΕΠΟ για τη συμπαράσταση που θα έπρεπε να παρέχει σε όλα τα μέλη της εθνικής ομάδας. Προφανώς δεν αντιλαμβάνεται, σε αντίθεση με τις περισσότερες ομοσπονδίες της Ευρώπης, το αυτονόητο.

Ότι δηλαδή αυτή η ομάδα αντιπροσωπεύει την ποδοσφαιρική εικόνα μίας ολόκληρης χώρας, επομένως δεν πρέπει να ξεφτιλίζεται. Διότι αυτό συμβαίνει όταν βγαίνει προς τα έξω, λίγες ημέρες πριν από τον αγώνα με τη Γαλλία, ότι ο συνεργάτης του Γκουστάβο Πογέτ είναι απλήρωτος, και μάλιστα το λέει ο ίδιος ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Όποια και αν είναι η εξήγηση, ακόμη δηλαδή και αν φταίει ο συνεργάτης του Ουρουγουανού, επειδή πιθανότατα θέλει τα χρήματα «μαύρα», επιμένοντας να μη βγάζει ΑΦΜ, αυτός δεν είναι τόσο σπουδαίος λόγος να εκτίθενται το ελληνικό ποδόσφαιρο και η Εθνική.

Τα Όργανα και οι Φορείς, όπως η ομοσπονδία, υπάρχουν προκειμένου να λύνουν τέτοια ζητήματα, αλλιώς κανείς δεν θα χρειαζόταν το «έργο» τους. Κανείς που να δραστηριοποιείται νόμιμα, εννοώ…

Δείτε επίσης