Απόψεις

Να μείνει ο Πογέτ

Ο Αντώνης Κατσαρός γράφει στο Vradini.gr για τον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Ελλάδας που δημιούργησε μια ομάδα πλήρως ανταγωνιστική σε υψηλό επίπεδο

γκουστάβο πογέτ, εθνικη ελλαδας, γκουστάβο πογέτ εθνικη ελλαδας, ουρουγουανοσ προπονητησ, προπονητησ εθνικησ ελλαδας, επο, ομοσπονδια, διεθνεισ παικτεσ, ποδοσφαιριστεσ, επο, Γκουστάβο Πογέτ, ομοσπονδιακός προπονητής, Εθνική Ελλάδας, Εθνική ομάδα ανδρών, Α
Αρθρογράφος: Αντώνης Κατσαρός
Από Αντώνης Κατσαρός

Ας παραδεχθούμε κάτι σημαντικό για την εκτίμηση της τωρινής εικόνας της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου. Κανείς προπονητής δεν είναι άχρηστος επειδή οι παίκτες του μία φορά δεν «εμφανίστηκαν» στο γήπεδο σε έναν αγώνα, όπως δεν γίνεται και ο καλύτερος στον κόσμο ύστερα από έναν θρίαμβο.

Για τις επιλογές του Γκουστάβο Πογέτ αυτή η στήλη έχει διατυπώσει αρκετές φορές τις απορίες της σε ό,τι έχει να κάνει με κάποια αδιευκρίνιστα κριτήρια με τα οποία αποφασίζει το σχηματισμό του ρόστερ ο Ουρουγουανός προπονητής. Η Εθνική μας πάντως, ύστερα από πολλά χρόνια παρουσιάζεται ανταγωνιστική εικόνα σε υψηλότερο επίπεδο. Σε αυτήν την αγωνιστική πρόοδο, προφανώς έχει συμμετοχή και ο προπονητής.

Υπάρχει πάντως και εκείνη η «ανάγνωση» η οποία μας εξηγεί ότι η συγκεκριμένη φουρνιά των διεθνών ποδοσφαιριστών είναι καλύτερη από πολλές προηγούμενες, με συνέπεια το «αφεντικό» του πάγκου να εισπράττει την αξία της με καλές εμφανίσεις και καλύτερα αποτελέσματα.

Σε κάθε περίπτωση, η βελτίωση είναι ξεκάθαρη και είναι σωστό να πιστωθεί σε όλο το επιτελείο, των παικτών και των προπονητών. Μένει να φανεί, βέβαια, εάν το κλίμα, για το οποίο άπαντες ισχυρίζονται πως είναι το μεγάλο όπλο στα αποδυτήρια αυτών των παιδιών, θα υποστηρίξει αυτή τη νέα καλύτερη διαδρομή έως το τέλος.

Διότι οι δηλώσεις του Γκουστάβο Πογέτ για τον απλήρωτο συνεργάτη του, λίγες ώρες πριν από την επιστροφή στη δράση για τους αγώνες με τη Νέα Ζηλανδία και τη Γαλλία, όχι απλά δεν βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά «έδειξαν» ότι μπορεί να σκέφτηκε την πόρτα της εξόδου από μόνος του.

Κόντρα στη θετική εικόνα, λοιπόν, της Εθνικής, που βγάζει ξανά υγεία ύστερα από πολλά χρόνια, τέτοιες δηλώσεις από τον ομοσπονδιακό προπονητή, σε συνδυασμό με κάποιες ακατανόητες επιλογές, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της μη κλήσης του Κώστα Φορτούνη, η ηρεμία της ομάδας υπονομεύεται, ενώ έχει μεγάλη ανάγκη τη σταθερότητα σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας της και στον πάγκο απαραίτητα.

Που σημαίνει ότι η στιγμή είναι ακατάλληλη προκειμένου να αμφισβητείται διαρκώς ο Ουρουγουανός προπονητής. Είναι λάθος για την Εθνική, το οποίο πάντως έφτασε στο σημείο να το κάνει περισσότερο ο ίδιος από μόνος του…

Δείτε επίσης