Απόψεις

Η μπάλα… κλάταρε!

Ο Αντώνης Κατσαρός γράφει στο Vradini.gr για την πραγματική εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου πίσω από τις μεταγραφές, τις νίκες και τις δηλώσεις μεγαλείων

σουπερ λιγκ, superleague, super league πρωταθλημα, ελληνικο πρωταθλημα, πρωταθλημα ποδοσφαιρου,χουλιγκαν, εγκληματικη δραση, χουλιγκανισμοσ, οπαδοι, φιλαθλοι, ελληνικο ποδοσφαιρο, κυβέρνηση, αντιμετωπιση φαινομενου, δρακοντεια μετρα, Superleague, Super Le
Αρθρογράφος: Αντώνης Κατσαρός
Από Αντώνης Κατσαρός

Το ελληνικό ποδόσφαιρο παλεύει με τα… ψέματα. Ξεγελιέται από ένα δύο καλά αποτελέσματα, προκειμένου να παριστάνει ότι ζει μεγαλεία του παρελθόντος. Δυστυχώς, ούτε η νίκη του Ολυμπιακού επί της Γουέστ Χαμ αλλά ούτε και εκείνες του Παναθηναϊκού επί της Βιγιαρεάλ και της ΑΕΚ επί της Μπράιτον αποτυπώνουν την πραγματική εικόνα όπως αυτή εξελίσσεται στη χώρα μας.

Εάν συνέβαινε αυτό, τότε η Ελλάδα, μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων σε Europa και Conference League, θα απειλούσε βαθμολογικά χώρες οι οποίες βρίσκονται πολλά σκαλοπάτια υψηλότερα από τη δική μας στην ευρωπαϊκή κατάταξη. Αυτό όμως μοιάζει αδύνατο!

Τα «παραμύθια» είναι ωραία, και εδώ που τα λέμε χρειάζονται πού και πού, να μας βοηθούν να ξεχνιόμαστε. Η μιζέρια του ποδοσφαίρου μας πάντως δεν πρόκειται να μας επιτρέψει να αλλάξουμε επίπεδο, εάν οι παράγοντες που δραστηριοποιούνται σε αυτό το χώρο δεν καταλάβουν πως η κοινωνία της μπάλας έχει κλατάρει!

Διότι δεν γίνεται από τη μία να μη μπορούμε να διοργανώσουμε καν αγώνες πρωταθλήματος ούτε με τα στοιχειώδη, θεατές και διαιτητές, δηλαδή να μη συμφωνούν οι φορείς του πρωταθλήματος στα ελάχιστα, όπως είναι η ασφάλεια των εμπλεκομένων σε έναν αγώνα, και την ίδια ώρα να θεωρούμε ότι μπορούμε να διαπρέπουμε στις διεθνείς διοργανώσεις.

Οι όποιες καλές εμφανίσεις οφείλονται αποκλειστικά σε άτομα, ποδοσφαιριστές και προπονητές, που κατάφεραν μία στιγμή το δύσκολο, λόγω πείσματος και φιλοδοξίας. Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι απέναντί τους, και γι’ αυτό παλεύουν όλοι τους να φύγουν στο εξωτερικό στην πρώτη ευκαιρία.

Η κυβέρνηση κάθε φορά που το κλίμα… στραβώνει, ανακοινώνει δραστικά μέτρα! Κανένα δεν απέδωσε ποτέ, όποια κυβέρνηση και αν τα ανακοίνωσε. Πολύ απλά, διότι καμία πολιτική ηγεσία δεν είχε το σθένος ή τη διάθεση να φτάσει την προσπάθειά της στο βαθμό που θα επέτρεπε να βρεθεί πραγματική λύση.

Δεν είναι εύκολο, όμως χρειάζεται αποφασιστικότητα και τόλμη για το δύσκολο. Να συμφωνήσουν δηλαδή εκείνοι που υποστηρίζουν το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, σε συγκεκριμένους βασικούς άξονες. Εάν ποτέ συμβεί αυτό, τότε τα οφέλη θα είναι τεράστια για όλους. Και για τους ίδιους.

Μέχρι τότε πάντως, κανείς δεν έχει περιθώριο να περιμένει ευρωπαϊκές διακρίσεις εκτός των συγκυριακών…

Δείτε επίσης