Απόψεις

Πρωτάθλημα αντοχών

Ο Αντώνης Κατσαρός γράφει στο Vradini.gr για τον ανταγωνισμό στο φετινό πρωτάθλημα της Super League

Πρωτάθλημα αντοχών
Αρθρογράφος: Αντώνης Κατσαρός
Από Αντώνης Κατσαρός

Δεδομένο πρώτο. Ο ανταγωνισμός στο φετινό πρωτάθλημα της Super League δείχνει πως θα διατηρηθεί έως το τέλος. Που σημαίνει ότι στους αγώνες των play offs, μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, θα παρακολουθούμε ντέρμπι με σημασία στη λεπτομέρεια. Θα είναι το καλύτερο σενάριο για εκείνους που θέλουν, επιτέλους, να απολαύσουν ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Εδώ πάντως, τίθεται το ζήτημα του ορισμού στη χώρα μας της «ποδοσφαιρικής απόλαυσης», καθώς φαίνεται πως αυτή δεν έχει να κάνει με το θέαμα. Δεν το λέμε εμείς αλλά οι αγώνες των ομάδων που πρωταγωνιστούν και αναμένεται να διεκδικήσουν τον τίτλο. Η εικόνα τους δεν είναι πειστική, τουλάχιστον στην ποιότητα του παιχνιδιού που έχουν επιλέξει, με μοναδική εξαίρεση –σε κάποιες περιπτώσεις– τον ΠΑΟΚ.

Στον ορθό αντίλογο που υποστηρίζει πως τα πρωταθλήματα δεν τα κερδίζει το θέαμα, αλλά το αποτελεσματικό ποδόσφαιρο, η απάντηση έρχεται από τις αδυναμίες των τριών από τους τέσσερις υποψήφιους πρωταθλητές, οι δύο εκ των οποίων αποφάσισαν να τις καλύψουν με πολλές μεταγραφές, ο ένας μάλιστα και με αλλαγή προπονητή. Καθώς εάν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός συνέχιζαν βασιζόμενοι στα ρόστερ που είχαν από το καλοκαίρι, η σεζόν δεν θα έβγαινε. Την ίδια ώρα η ΑΕΚ καλείται να καλύψει τα προβλήματα που της προέκυψαν από τους συνεχόμενους αγώνες με «εσωτερική» διαχείριση, τα αποτελέσματα της οποίας αντάμειψαν τον Αλμέιδα χάρη και στο απρόσμενο χατ τρικ του Πόνσε κόντρα στον Ατρόμητο.

Δεδομένο δεύτερο. Οι ομάδες που θέλουν να παραμείνουν στη μάχη του πρωταθλήματος δεν βάζουν, πλέον, στοίχημα με το θέαμα, αλλά με τις αντοχές των παικτών. Δεν είναι τυχαίο πως μετά το ντέρμπι των «αιωνίων» στο Κύπελλο, ποδοσφαιριστές και από τις δύο πλευρές έμειναν εκτός για ημέρες! Πολύ απλά, διότι στην Ελλάδα η πίεση των συνεχόμενων αγώνων, εντός και εκτός συνόρων, είχε… ξεχαστεί. Ο Φατίχ Τερίμ παρέλαβε τον Παναθηναϊκό με ποδοσφαιριστές που είχαν μάθει να δουλεύουν σε χαμηλή ένταση.

Επειδή, λοιπόν, δεν μπορούσε να κάνει προετοιμασία στη μέση της σεζόν επέλεξε πολλές μεταγραφές με έτοιμους για την ενδεκάδα παίκτες. Η συνοχή του συνόλου είναι μία άλλη ιστορία, το ίδιο σοβαρή και για τον Ολυμπιακό.

Δείτε επίσης