Απόψεις

Ανασχηματισμός «αιωνίων»!

Σε αυτό το ντέρμπι δεν κρίνεται ούτε ο Τερίμ ούτε ο Ολυμπιακός, αν και θα έπρεπε, ή θα το ήθελε –πιο σωστά– ο ίδιος ο «ερυθρόλευκος» οργανισμός να κριθεί

Ανασχηματισμός «αιωνίων»!
Αρθρογράφος: Αντώνης Κατσαρός
Από Αντώνης Κατσαρός

Συμβαίνει σπάνια, όμως πριν από το ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Super League δεν… κυκλοφόρησε κανένα κλισέ!

Διότι τα πάντα ήταν στον αέρα μετά τις κεντρικές αποφάσεις των Διοικήσεων των δύο ομάδων.

Στον Παναθηναϊκό άλλαξε ο προπονητής ύστερα από δυόμισι χρόνια και προστέθηκαν με μεταγραφές ποδοσφαιριστές που προορίζονται για τη ενδεκάδα και όχι ως εναλλακτικές.

Κατά συνέπεια, ο Φατίχ Τερίμ, με τα play offs να ξεκινούν σε ένα μήνα περίπου, χρησιμοποίησε αμέσως τους καινούργιους προκειμένου να είναι έτοιμη αυτή η ομάδα ώστε να παίξει κάτι συγκεκριμένο που το πιστεύει ο ίδιος ο Τούρκος προπονητής. Διαφορετικά δεν θα υπήρχε περίπτωση να εμφανιστεί κόντρα στον Ατρόμητο για τη ρεβάνς του Κυπέλλου τόσο βελτιωμένη, σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Αμφισβητείται ήδη, όμως δεν πρέπει να ξεχνά κανείς πως ο Φατίχ Τερίμ είναι προπονητής που έχει μετρήσει πολλούς τίτλους και επιτυχίες, και στην Τουρκία υπάρχει γήπεδο με το όνομά του, ενώ βρίσκεται εν ζωή. Τέτοια αναγνώριση δεν συμβαίνει χαριστικά.

Σε αυτό το ντέρμπι δεν κρίνεται ούτε ο Τερίμ ούτε ο Ολυμπιακός, αν και θα έπρεπε, ή θα το ήθελε –πιο σωστά– ο ίδιος ο «ερυθρόλευκος» οργανισμός να κριθεί!

Εξηγούμαι. Σε αυτό το χρονικό σημείο είναι αδύνατον να υπάρξει συνοχή μετά τις μεταγραφές, που συμπλήρωσαν το ρόστερ έως και την τελευταία στιγμή. Κινήσεις με τις οποίες αποκαλύπτεται η διάθεση της Διοίκησης να ενισχυθεί η ομάδα σε πολλά αδύναμα σημεία, όμως χρειάζονται χρόνο για να αποφέρουν αυτές σύνολο ανταγωνιστικό που θα βασίζεται στο ομαδικό παιχνίδι.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν με την έναρξη των μεταγραφών πως έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις. Αρχικά ο Φραν Ναβάρο για την επιθετική γραμμή, ακολούθησε ο Ζέλσον Μαρτίνς και οι αγορές από την Πορτογαλία συνεχίστηκαν με την προσθήκη των Τσικίνιο και Αντρέ Όρτα για την ενίσχυση του κέντρου.

Λίγο πριν από τη λήξη των χειμερινών μεταγραφών αποκτήθηκαν, επίσης, οι Ρούμπεν Βέζο για το κέντρο της άμυνας και ο ακραίος επιθετικός Ζοβάνε Καμπράλ.

Το επόμενο στοίχημα, όμως, είναι το πιο δύσκολο και έχει να κάνει με τη συνοχή του Ολυμπιακού. Οι «αιώνιοι» ανασχηματίζονται…

Δείτε επίσης