Απόψεις

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πεθάνει κι ας μη θέλουμε να το αποδεχθούμε

Κάποτε η Ελλάδα σφράγιζε προκρίσεις απευθείας από τους προκριματικούς ομίλους των διοργανώσεων και ας μην υπήρχαν συμπληρωματικές...

εθνικη ελλαδας, εθνική ελλάδας, εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, εθνική ομάδα euro2024, euro2024 εθνική ομάδα, nations league εθνικη ελλαδας, εθνικη ελλαδας nations league
Αρθρογράφος: Αντώνης Κατσαρός
Από Αντώνης Κατσαρός

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πεθάνει κι ας μη θέλουμε να το αποδεχθούμε! Η εικόνα της φοβικής εθνικής μας ομάδας στον αγώνα-τελικό κόντρα στη Γεωργία για την πρόκριση στο Euro 2024, απλώς το επιβεβαίωσε.

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να λάβει μέρος σε μεγάλη διοργάνωση ξανά ύστερα από δέκα χρόνια, επειδή τα διεθνή Όργανα του ποδοσφαίρου αποφάσισαν να μεγαλώσουν τη δεξαμενή των ομάδων, άρα και τους αγώνες.

Που σημαίνει ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως δεν καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την παρουσία μας στα γήπεδα της Γερμανίας από την τρίτη κατηγορία δυναμικότητας του Nations League. Κάποτε η Ελλάδα σφράγιζε προκρίσεις απευθείας από τους προκριματικούς ομίλους των διοργανώσεων και ας μην υπήρχαν συμπληρωματικές...

Η κύρια ευθύνη δεν αφορά στους παίκτες και τον προπονητή, καθώς αυτοί καταβάλλουν την προσπάθειά τους σε ένα απαξιωμένο και τραγικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον, οι παράγοντες του οποίου δεν είναι σε θέση να διοργανώσουν ούτε τον τελικό Κυπέλλου! Συζητώντας, αρχές Απριλίου, για τις υποδομές στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Πολύ απλά, διότι το ποδόσφαιρο έχει μείνει στην άκρη από όλους! Επιτρέποντας στην ΕΠΟ να μη δίνει λογαριασμό για οποιαδήποτε απόφαση, εκμεταλλευόμενη το περίφημο επειχείρημα του αυτοδιοίκητου, το οποίο την έχει μετατρέψει σε οτιδήποτε άλλο (εντός και εκτός θεσμών...) εκτός από τον πραγματικό της ρόλο. 

Φτάσαμε, μάλιστα, στο σημείο να πηγαίνει η Εθνική στη Γεωργία χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει το θέμα με τον προπονητή και ενώ το προηγούμενο διάστημα είχε αναπτυχθεί φημολογία περί αποχώρησης του Γκουστάβο Πογέτ.

Ο ίδιος είχε καταλάβει ότι η ΕΠΟ δεν είχε πρόθεση να του ανανεώσει τη συνεργασία, και εάν η Ελλάδα πήγαινε στο Euro, θα ζούσαμε το οξύμωρο: να απέλυε τον προπονητή! Κωμωδία.

Ύστερα από όλα αυτά, κρίνουμε τις επιλογές του, τις κλήσεις παικτών και τις αλλαγές την ώρα των αγώνων. Κρίνουμε τον προπονητή που ένιωθε ότι η ομοσπονδία θα τον ξεχνούσε την επόμενη ημέρα, ακόμη και αν είχε θριαμβεύσει. 

Όλα αυτά, την ίδια ώρα που οι αξιωματούχοι της UEFA ήρθαν στην Αθήνα αρχές της εβδομάδας, προκειμένου να εξηγήσουν ότι το νέο φορμάτ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων θα ευνοήσει την ελληνικές ομάδες...

Δείτε επίσης