Αταξινόμητα

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ

Δήλωσε ότι νιώθει ιδιαίτερα περήφανος που είναι ο πρώτος Πρόεδρος των ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες που δεν ξεκίνησε κανέναν νέο πόλεμο

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ

Ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε αποχαιρετιστήρια ομιλία του την Τρίτη δήλωσε ότι νιώθει ιδιαίτερα περήφανος που είναι ο πρώτος Πρόεδρος των ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες που δεν ξεκίνησε κανέναν νέο πόλεμο.

«Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που είμαι ο πρώτος Πρόεδρος εδώ και δεκαετίες που δεν έχει ξεκινήσει νέους πολέμους» δήλωσε.

Ο ίδιος τόνισε πως η πολιτική βία στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει ποτέ να γίνεται ανεκτή, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου.

«Όλοι οι Αμερικανοί τρομοκρατήθηκαν από την επίθεση στο Καπιτώλιό μας. Η πολιτική βία είναι επίθεση σε ό,τι αγαπάμε ως Αμερικανοί. Δεν μπορεί ποτέ να γίνει ανεκτή» σημείωσε.

«Αυτήν την εβδομάδα θα ορκιστεί μια νέα κυβέρνηση και προσευχόμαστε να καταφέρει να διατηρήσει την Αμερική σε ασφάλεια και ευημερία», ανέφερε.


Ιδιαίτερη μνεία έγινε από μέρους του στις ειρηνευτικές συμφωνίες για τη Μέση Ανατολή στις οποίες μεσολάβησαν οι ΗΠΑ και στον αγώνα, όπως είπε, των κρατών να αντιμετωπίσουν την Κίνα.

«Αναζωογονήσαμε τις συμμαχίες μας και συγκεντρώσαμε τα έθνη του κόσμου προκειμένου να αντισταθούν στην Κίνα όπως ποτέ άλλοτε» δήλωσε και πρόσθεσε: «Ως αποτέλεσμα της τολμηρής διπλωματίας και της βασισμένης στον ρεαλισμό, πετύχαμε μια σειρά ιστορικών ειρηνευτικών συμφωνιών στη Μέση Ανατολή. Είναι η αυγή μιας νέας Μέσης Ανατολής και φέρνουμε τους στρατιώτες μας στην πατρίδα».


Χθες, με ένα μήνυμά της που ανέβηκε στον λογαριασμό της στο Twitter αποχαιρέτησε τον αμερικανικό λαό και η Μελάνια Τραμπ.

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, αφού αναφέρθηκε στην πανδημία του κορωνοϊού, σημειώνοντας ότι θρηνεί για τα θύματα, καταδίκασε για μία ακόμη φορά τη βίαιη εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου που στοίχισε τη ζωή σε πέντε άτομα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:


https://www.youtube.com/embed/6h5_d3DUdR4

Δείτε επίσης