Αταξινόμητα

Μαϊάμι: Δέκα ακόμη σοροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας - Στους 46 οι νεκροί

Υπάρχει αύξηση των θυμάτων, ο οποίος σημειώνεται στους 46 μέχρι στιγμής

maiami

Δέκα ακόμη πτώματα ανασύρθηκαν με τη βοήθεια σωστικών συνεργείων από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας στο Μαϊάμι, που κατέρρευσε πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες. Συγκεκριμένα, οι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι υπάρχει αύξηση των θυμάτων, ο οποίος σημειώνεται στους 46 μέχρι στιγμής.

Οι διασώστες έχουν επεκτείνει τις έρευνές τους μετά την ελεγχόμενη κατεδάφιση του υπόλοιπου κτιρίου την Κυριακή το βράδυ, ενώ εργαζόμενοι της επιχείρησης για την έρευνα και διάσωση συνεχίζουν αδιάκοπα να ψάχνουν για τυχόν άλλα θύματα μέσα στα χαλάσματα του γκρεμισμένου κτιρίου Champlain Towers South στο Σέρφσαϊντ.

Να επισημανθεί ότι η τροπική καταιγίδα Έλσα που έπληξε τη δυτική Φλόριντα στην απέναντι πλευρά της Πολιτείας, απομακρύνεται από την περιοχή.

Η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, η Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα ανέφερε χαρακτηριστικά πως "Η ομάδα συνεχίζει να προχωρά σε σημεία όπου υπήρχαν οι σοροί, τα οποία δεν ήταν προσβάσιμα πριν από την κατεδάφιση".

Σημείωσε ότι 94 άνθρωποι που ενδέχεται να βρίσκονταν μέσα στο κτίριο, όταν ένα μεγάλο τμήμα του κατέρρευσε στις 24 Ιουνίου, εξακολουθούν να αγνοούνται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης