Αταξινόμητα

Τρίτη δόση εμβολίου: Αναμένονται ανακοινώσεις - Ποιους θα αφορά

Την ερχόμενη Δευτέρα (20/09) αναμένονται οι ανακοινώσεις

emvolio

Οι ανακοινώσεις που αφορούν τη χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου είναι προ των πυλών, εφόσον η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει ανάψει το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας άνω των 60 ετών.

Οι σχετικές ανακοινώσεις πρόκειται να γίνουν τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου όπως προανήγγειλε χθες Παρασκευή ο γ.γ Πρωτοβάθμιας φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους. Μάλιστα στο συγκεκριμένο ζήτημα είχε τοποθετηθεί τις προηγούμενες μέρες και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Η πλατφόρμα για τους ανοσοκατεσταλμένους άνοιξε στις 14 του Σεπτέμβρη.

Η τρίτη δόση αναμένεται να δώσει βοήθεια σε εκείνους που δεν ανέπτυξαν υψηλά αντισώματα με τις πρώτες δύο δόσεις του εμβολίου.
Επίσης ααφορά και όλους όσους έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων ή αιμοποιητικών κυττάρων, όσους υποφέρουν από νεφρική ανεπάρκεια και βρίσκονται σε θεραπεία, όσους νοσούν από καρκίνο και είναι υπό αγωγή και θεραπεία.

Σε τρίτη δόση κρίνεται απαραίτητο να υποβληθούν οι ανοσοκατασταλμένοι, οι οποίοι πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα ή άλλα νοσήματα που προκαλούν ανοσοκαταστολή, αλλά και όσοι ζουν με την HIV λοίμωξη και τα cd4 τους ανιχνεύονται κάτω από τα 200.

Μια άλλη κατηγορία η οποία θα πρέπει να υποβληθεί σε τρίτη δόση του εμβολίου, είναι όσοι λαμβάνουν κορτιζόνη πάνω από 20 mg ημερησίως για διάστημα μεγαλύτερο των 30 ημερών.

Οι υγειονομικοί και όσοι μένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων περιμένουν SMS

Προτεραιότητα για τρίτη δόση πρόκειται να έχουν οι ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών καθώς και άτομα που διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Παράλληλα η επιτροπή εμβολιασμών εξετάζει το ενδεχόμενο να προτεραιοποιηθούν και άλλες ομάδες του πληθυσμού όπως οι υγειονομικοί.

Δείτε επίσης