Αταξινόμητα

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου χωρίς συναθροίσεις εξετάζει η Κυβέρνηση

Ποιο είναι το επικρατέστερο σενάριο

parelasi

Οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως «εορτασμός και ασφάλεια, ώστε να αποτραπεί η μετάδοση της πανδημία, μπορούν να συνδυαστούν», ενόψει των τελικών αποφάσεων λίγο πριν την 28η Οκτωβρίου.

Στην παρέλαση είχε προβλεφθεί μικρή προσέλευση κοινού, με προσκλήσεις στα επίσημα πρόσωπα και περιορισμούς για το κοινό.

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε χαρακτηριστικά το πρωί του Σαββάτου στο «Μega Σαββατοκύριακο» «θα μελετήσουμε επίκαιρα δεδομένα και θα ληφθούν αποφάσεις την επόμενη εβδομάδα. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει η σκέψη να μην έχουμε την παρέλαση με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με τη μεγάλη συνάθροιση κοινού», θυμίζοντας τη στρατιωτική παρέλαση που έγινε πέρυσι στην Αθήνα την 25η Μαρτίου και η οποία «ενίσχυσε το εθνικό φρόνημα χωρίς κατ' ανάγκην να έχει υψηλό συγχρωτισμό. Πάνω από όλα για μας είναι το ζήτημα της δημόσιας υγείας».

«Οι αποφάσεις που θα ληφθούν για τη στρατιωτική παρέλαση θα αφορούν και τις μαθητικές παρελάσεις, είναι κάτι που θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα», πρόσθεσε ο κ. Γεραπετρίτης, θυμίζοντας και την περυσινή έξαρση κρουσμάτων τον Οκτώβριο, ιδίως στη βόρεια Ελλάδα.

Υπέρ της πραγματοποίησης των παρελάσεων τάχθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωγιάδης, μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ.

Δείτε επίσης