Business

Δωρεά ενός εκατ. ευρώ θα προσφέρει για ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία η Daikin

Δωρεά ενός εκατ. ευρώ θα προσφέρει για ανθρωπιστική βοήθεια  στην Ουκρανία η Daikin
Αρθρογράφος: Γιάννης Χαλκιαδάκης
Από Γιάννης Χαλκιαδάκης

Για τους περισσότερους από 1.000 Ουκρανούς υπαλλήλους, που εργάζονται στα 2 εργοστάσιά της Daikin Europe στην Τσεχική Δημοκρατία και πολλούς ακόμα που εργάζονται σε διάφορα μέρη, αναφέρθηκε ο Senior Executive Officer της εταιρίας Industries και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στην Ευρώπη, Masatsugu Minaka, με την ευκαιρία της δωρεάς για ανθρωπιστική βοήθεια στην προσφυγική κρίση της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, ένα εκατ. ευρώ θα προσφέρει η Daikin στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) προκειμένου να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους ανθρώπους στην Ουκρανία και σε όσους αναγκάζονται να γίνουν πρόσφυγες ως αποτέλεσμα του πολέμου.

Ως παγκόσμιος όμιλος, με δραστηριότητες σε περισσότερες από 160 χώρες και σχεδόν 90.000 υπαλλήλους, η Daikin δίνει μεγάλη σημασία στην προστασία, την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων της και των οικογενειών τους σε όλο τον κόσμο. θα δωρίσει επίσης προϊόντα για τους χώρους φιλοξενίας και τις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις των προσφύγων.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι της εταιρίας θα συγκεντρώσουν πόρους για να στηρίξουν τους Ουκρανούς συναδέλφους τους και τις οικογένειές τους.

Αναφερόμενος στη δωρεά, ο κ. Minaka, δήλωσε: «Είμαστε συντετριμμένοι από τη δύσκολη κατάσταση στην πατρίδα τους και ελπίζουμε να επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατόν στο πρότερο ειρηνικό και ασφαλές περιβάλλον.

Η Daikin θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά την όλη κατάσταση, ώστε να διασφαλίσει την ασφάλεια και την προστασία των εργαζομένων μας, καθώς και να συνεργάζεται με τους διάφορους φορείς ανθρωπιστικής βοήθειας».

Η εταιρία στην Ευρώπη, έχει αναστείλει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας, της εφοδιαστικής αλυσίδας και άλλους παράγοντες.

Η Daikin Hellas, ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στην χώρα μας στην δεκαετία του 1980, ενώ το 2004 ιδρύθηκε το τοπικό γραφείο Daikin Hellas Europe.

Το 2006 η Daikin Hellas Europe Γραφείο Ελλάδος μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία, θυγατρική του ομίλου της Daikin Ευρώπης με την επωνυμία: Daikin Hellas Συστήματα Κλιματισμού Ελλάς ΑΕ, πιστοποιώντας τη σημαντική της θέση στην αγορά της χώρας.

Στόχοι της εταιρείας είναι η εδραίωσή της ως νούμερο 1 κατασκευαστή συστημάτων κλιματισμού στην αγορά, η προώθηση της τεχνολογίας και των νέων προϊόντων της, η συνεχής προσπάθεια για ανάπτυξη ενός ανταγωνιστικού δικτύου πωλήσεων και η βελτίωση των υπηρεσιών πριν και μετά την πώληση.

Δείτε επίσης