Business

Χαράσσει την πορεία σε ταραγμένους καιρούς το Συνεδριακό Πρόγραμμα των Ποσειδωνίων 2022

Χαράσσει την πορεία σε ταραγμένους καιρούς το Συνεδριακό Πρόγραμμα των Ποσειδωνίων 2022
Αρθρογράφος: Γιάννης Χαλκιαδάκης
Από Γιάννης Χαλκιαδάκης

Για τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών, το πλούσιο περιεχόμενο του φετινού προγράμματος και τις εμπνευσμένες κεντρικές ομιλίες, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος των Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε., Θεόδωρος Βώκος, με την ευκαιρία των Ποσειδωνίων 2022, που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου στο Athens Metropolitan Expo.

Στο συνέδριο, θα παρουσιαστεί, ο αντίκτυπος από την εκρηκτική αύξηση των τιμών της ενέργειας, τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και τους επερχόμενους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς, που εντείνουν την πίεση στην προσπάθεια πλοιοκτητών και ναυτιλιακών εταιρειών να εξασφαλίσουν κερδοφορία, κεφαλαιακή αξία και αποτελεσματική διαχείριση του 90% του παγκόσμιου εμπορίου.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, τα φετινά Ποσειδώνια είναι η εκδήλωση που πρέπει να παρακολουθήσουν όχι μόνο οι φορείς της ναυτιλίας αλλά και όλοι οι σχετιζόμενοι με τον κλάδο φορείς λήψης αποφάσεων, ρυθμιστικές αρχές, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, καθώς και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, παγκόσμιοι ηγέτες, αναλυτές και ακαδημαϊκοί.

Η έκθεση, θα προσφέρει στους συνέδρους και στους οικοδεσπότες μία πολυαναμενόμενη πλατφόρμα για γνώση, αλληλεπίδραση και δικτύωση, έπειτα από την τετραετή παύση που μεσολάβησε από την τελευταία φορά που τα Ποσειδώνια πραγματοποιήθηκαν στην παραδοσιακή, φυσική τους μορφή.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βώκος, έκανε λόγο για δυναμικές παρουσιάσεις, σεμινάρια και εργαστήρια, με την έκθεση να έχει σχεδιαστεί για να κινητοποιήσει το επιχειρηματικό πνεύμα της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας στην προσπάθειά της για επιτυχίες μέσα σε αυτή την γεμάτη οικονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις συγκυρία.

Το TradeWinds Shipowners Forum θα ανοίξει το συνεδριακό πρόγραμμα με μια ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από τη διαχείριση της επίκαιρης πρόκλησης για απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα. Με θέμα «Αδράξτε τη στιγμή στην Ενεργειακή Μετάβαση», το TradeWinds Forum θα φιλοξενήσει τρεις δυνατές συζητήσεις και θα προσφέρει ευκαιρίες δικτύωσης μεταξύ στελεχών και κορυφαίων παραγόντων του κλάδου.

Ορισμένα κορυφαία ονόματα από την παγκόσμια ναυτιλιακή αρένα έχουν ήδη επιβεβαιωθεί ως ομιλητές στο Φόρουμ, ανάμεσά τους οι Χάρης Βαφειάς, Stealth Maritime Corp, Αγγελική Φράγκου, Navios Maritime Holdings, Ευάγγελος M. Μαρινάκης, Capital Maritime & Trading Corp., Γιάννης Κούστας, Danaos Corporation, Νίκος Τσάκος, Tsakos Energy Navigation, John Michael Radziwill, C Transport Maritime, Alex Χατζηπατέρας, Dorian LPG, Christopher J. Wiernicki, ABS κ.ά.

Η σημασία της απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα στην ατζέντα των πλοιοκτητών θα αντικατοπτριστεί και στο πάνελ που θα οργανώσει η BIMCO, ο μεγαλύτερος οργανισμός εκπροσώπησης πλοιοκτητών.

Κορυφαίοι ειδικοί του κλάδου θα μοιραστούν τεχνογνωσία, προσδοκίες και στρατηγικές για την απαλλαγή της ναυτιλίας από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και θα εξετάσουν εάν ο κλάδος λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για την επίτευξη των στόχων του ΙΜΟ και την ευρύτερη παγκόσμια πρόκληση απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας και διευθύνων σύμβουλος της BIMCO David Loosley, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μπορέσουμε και πάλι να συναντήσουμε τον κλάδο, τα μέλη και τους φίλους μας στα Ποσειδώνια, ανταλλάσσοντας γνώσεις και στρατηγικές καθώς εργαζόμαστε από κοινού για την εξάλειψη του άνθρακα από τον κλάδο μας».

Η ενεργειακή μετάβαση δίνει τον τίτλο και του 3rd Trading in US Waters Seminar. Με τίτλο «Προς έναν ναυτιλιακό κλάδο χωρίς εκπομπές άνθρακα έως το 2050», το σεμινάριο αναμένεται να προσελκύσει ένα ισχυρό κοινό που αποτελείται από πλοιοκτήτες και ειδικούς του ναυτιλιακού κλάδου.

Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν μια βαθύτερη κατανόηση της τρέχουσας κατάστασης του κλάδου των ναυτιλιακών και θαλάσσιων υπηρεσιών, θα ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις στις Η.Π.Α. και θα ακούσουν απόψεις σχετικά με τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που φέρνει το μέλλον.

«Digitalisation Demystified» και «All hands on Deck: Shaping the future of Seafaring» είναι οι τίτλοι των δύο θεματικών ενοτήτων της εναρκτήριας συνόδου του Seatrade Maritime, σε συνεργασία με το Global Maritime Club.

Στην εκδήλωση, που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Ιουνίου, κεντρικός ομιλητής θα είναι ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μεταξύ των επιβεβαιωμένων ομιλητών είναι και οι Ben Palmer OBE της Inmarsat Marine, Sean Fernback της Wartsila Voyage, Mike Κωνσταντινίδης της METIS Cyberspace Technology, Henrik Jensen της Danica Maritime Services GmbH, Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου από την WISTA, Mark O'Neil της Columbia Shipmanagement & InterManager, Γιάννης Πλατσιδάκης της Intercargo και Peter Schellenberg του Thome Group.

Μάλιστα, ο επίτιμος πρόεδρος της Seatrade, Chris Hayman, επισήμανε: «Η συμμετοχή τόσο διακεκριμένων ομιλητών αντικατοπτρίζει τα σημαντικά θέματα που θέλουμε να αναλύσουμε, τόσο στις συζητήσεις σε πάνελ όσο και με τη συμβολή του κοινού. Τα Ποσειδώνια είναι μια παγκόσμια αναγνωρισμένη πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορούμε να το πετύχουμε αυτό και ανυπομονούμε να ξαναδούμε από κοντά φίλους και συναδέλφους αυτόν τον Ιούνιο».

Δείτε επίσης