Business

Το δίκτυο 5G έως τα τέλη του έτους, θα φτάσει στο 100% σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δήλωσε ο Μιχάλης Τσαμάζ

Όσα ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ

Το δίκτυο 5G έως τα τέλη του έτους, θα φτάσει στο 100% σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δήλωσε ο Μιχάλης Τσαμάζ
Αρθρογράφος: Γιάννης Χαλκιαδάκης
Από Γιάννης Χαλκιαδάκης

Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ΟΤΕ, στο επενδυτικό πλάνο του τρέχοντος έτους, εστίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μιχάλης Τσαμάζ, κατά την ετήσια γενική συνέλευση του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Ο όμιλος είναι και ώριμος και έτοιμος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις από την άνοδο του κόστους λειτουργίας», λέγοντας ότι είχε προβεί, πριν από την κλιμάκωση της κρίσης, σε ενέργειες ελαχιστοποίησης των συνεπειών, σημειώνοντας πως: «δεν θα επηρεαστούν πολύ τα αποτελέσματα».

Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής του ΟΤΕ, διευκρίνισε πως παρά τις όποιες εξωγενείς αβεβαιότητες, ο Όμιλος διαθέτει: «εγρήγορση και προσαρμοστικότητα», ώστε να ανταποκριθεί των προκλήσεων, δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση υπηρεσιών και προϊόντων.

Ειδικότερα, έκανε λόγο για τη δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων στους συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας. Την απεριόριστη ομιλία προς όλα τα εθνικά δίκτυα, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, στους συνδρομητές κινητής.

Την ενίσχυση του δικτύου 5G, το οποίο έως τα τέλη του έτους θα καλύπτει το 100% σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και το 80% πανελλαδικά. Την συνέχιση των επενδύσεων και την αύξηση των συνδρομητών FTTH. Την ενίσχυση του περιεχομένου της Cosmote TV.

Μάλιστα αναφερόμενος στη κινητή, η υπεροχή της οποίας είναι αναμφισβήτητη, τόνισε: «Μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα αυξήσουμε την πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη του 5G σε 80%, και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε σχεδόν 100%».

Συνεχίζοντας, μίλησε για το 2022, εξηγώντας ότι όπως προαναφέρθηκε, ο ΟΤΕ σκοπεύει να επιταχύνει την ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών μέχρι το σπίτι, του δικτύου 5G και των έργων ICT. Παράλληλα, έγινε ειδική αναφορά και στην αναθεώρηση της πολιτικής αμοιβών, με τον κ. Τσαμάζ να επισημαίνει πως: «δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να ανταμείβουμε την υποστήριξή σας, με ισχυρές λειτουργικές και οικονομικές επιδόσεις».

Σημειώνεται ότι η 70ή Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων του ΟΤΕ πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, με συμμετοχή μετόχων που εκπροσωπούσαν το 84,51% επί του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου (μετά την αφαίρεση των ιδίων μετοχών που κατέχει η Εταιρεία, οι οποίες δεν υπολογίζονται για τον σχηματισμό απαρτίας).

Η γενική συνέλευση, ενέκρινε τις σχετικές Εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών, καθώς και τη διανομή μερίσματος ύψους 0,558 ευρώ ανά μετοχή.

Υπενθυμίζεται πως τα έσοδα του Ομίλου ΟΤΕ για το σύνολο του 2021 αυξήθηκαν κατά 3,4% στα 3.368,3 εκατ. ευρώ, με τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) να διαμορφώνονται στα 1.295,9 εκατ. ευρώ (+5,9%).

Δείτε επίσης