Business

Νέα εποχή για NU Aqua και PepsiCo Hellas, με την επαναλειτουργία του εργοστασίου στο Λουτράκι

Νέα εποχή για  NU Aqua και PepsiCo Hellas, με την  επαναλειτουργία  του εργοστασίου στο Λουτράκι
Αρθρογράφος: Γιάννης Χαλκιαδάκης
Από Γιάννης Χαλκιαδάκης

Για την επαναλειτουργία μετά από 10 χρόνια, του εργοστάσιού της PepsiCo Hellas στο Λουτράκι υπό την νέα ιδιοκτησία της NU Aqua A.E, έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως αποτελεί ιστορικό γεγονός για την ελληνική βιομηχανία, καθώς μια εμπορική φίρμα ιστορικής σημασίας για την χώρα ξαναβρίσκεται στην διάθεση των καταναλωτών.

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Ομίλου και της NU Aqua A.E, Δημήτριος Μπαμπάκος και η γενική διευθύντρια της PepsiCo Hellas, Δέσποινα Τσαγγάρη.

Το πρώτο εργοστάσιο εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού στην Ελλάδα – κι ένα από τα πρώτα της Ευρώπης - που ιδρύθηκε από τον Κλέαρχο Καραντάνη το 1907, υπήρξε σημείο αναφοράς για το Λουτράκι και αυτή του η ιδιότητα αναβιώνει σήμερα.

Πλέον, το πρώτο αναγνωρισμένο φυσικό μεταλλικό νερό στην Ελλάδα, με την ονομασία «Eonio Λουτράκι» από την NU Aqua Α.Ε, θα εμφιαλώνεται στις παλαιές εγκαταστάσεις της PepsiCo Hellas, καθώς η πλήρης αναβάθμισή τους είναι μόνο μία από της επενδύσεις, που θα αποφέρουν τα μέγιστα στην περιοχή.

Το ισχυρό οικονομικό αποτύπωμα που αφήνει η επένδυση στο Δήμο Λουτρακίου, η αξιοποίηση των βιομηχανικών εγκαταστάσεων, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς και η ενίσχυση της περιοχής ως παγκόσμιο επιχειρηματικό και τουριστικό προορισμό, είναι μόνο μερικά από τα οφέλη της επένδυσης.

Η PepsiCo Hellas, αξιοποιώντας το εκτεταμένο και ισχυρό εμπορικό της δίκτυο σε όλη τη χώρα, φέρνει το φυσικό μεταλλικό νερό «Eonio Λουτράκι» στην αγορά, ενισχύοντας έτσι ακόμα περισσότερο την ευρύτατη γκάμα των προϊόντων της και δίνοντας τη δυνατότητα στους Έλληνες καταναλωτές να το απολαύσουν.

Χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία κ. Γεωργιάδης, είπε: «Ευχαριστώ τους επενδυτές για την εξαιρετικά ταχεία έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου αλλά και για το φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο που έχουν εφαρμόσει στην Ελλάδα. Με τέτοιου τύπου παραγωγικές επενδύσεις θα αλλάξουμε την μοίρα του τόπου μας».

Παίρνοντας τον λόγο, ο πρόεδρος του Ομίλου Δημήτριος Μπαμπάκος, επεσήμανε: «Όπως όλοι γνωρίζετε πρόκειται για μια εμβληματική επένδυση.

Οραματιστήκαμε την δημιουργία μιας νέας εποχής γι’ αυτό το έργο του ομίλου μας, κι έχει ξεκινήσει ήδη να μεταμορφώνεται σε μια έξυπνη και πράσινη υπερσύγχρονη μονάδα εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού μέσα σε 60.000 τετραγωνικά μέτρα.

Αισθανόμαστε δημιουργικοί διότι έχουμε υλοποιήσει ήδη μέσα σε λίγους μόλις μήνες την πρώτη φάση του έργου μας, η οποία αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ και συμπεριλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων και των γραμμών παραγωγής ενώ είναι σε εξέλιξη και η δεύτερη φάση του έργου μας των 29 εκατ. ευρώ,

που συμπεριλαμβάνει νέες κτιριακές εγκαταστάσεις και 4 υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής για αναψυκτικά, και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη που σε κάθε δύσκολο βήμα στηρίζει το σύνολο των επενδύσεων μας στην Ελλάδα.

Επίσης στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ο όμιλός μας στηρίζει Πανεπιστημιακά και Κοινωφελή Ιδρύματα. Έτσι λοιπόν και εδώ στην Κορινθία, λαμβάνοντας υπόψη της ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, προχωρήσαμε σε δωρεά προς το Ευθύμιο Κέντρο, για την κάλυψη των αναγκών τους.

Φυσικά η αρωγή της NU Aqua στους τοπικούς φορείς και αυτούς που έχουν ανάγκη, θα είναι συνεχής και θα είμαστε πάντα δίπλα τους».

Από την πλευρά της, η γενική διευθύντρια Δέσποινα Τσαγγάρη, τόνισε: «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα για την PepsiCo Hellas, γιατί αποκτά και πάλι πνοή η ιστορική μονάδα παραγωγής και εμφιάλωσης Λουτρακίου Κορινθίας, με την παραγωγή του φυσικού μεταλλικού νερού “Eonio Λουτράκι”.

Η PepsiCo Hellas πιστή στην αναπτυξιακή της στόχευση και μέσα από τη στρατηγική συνεργασία μας με την NU Aqua, υλοποιεί μία ακόμη δέσμευσή της για την αξιοποίηση της εμβληματικής μονάδας παραγωγής και εμφιάλωσης του Λουτρακίου».

Για να ολοκληρώσει: «Πιστεύω πως είναι εξαιρετικά σημαντικό μέσα στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που δημιούργησαν τα τελευταία χρόνια στη χώρα, η οικονομική κρίση, η πανδημία, ο πόλεμος, η τεράστια ενεργειακή κρίση, να υλοποιούνται επενδυτικές κινήσεις που προωθούν την ανάπτυξη και την παραγωγική δυνατότητα της και σηματοδοτούν το πέρασμα σε μία βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη».

Σημειώνεται πως η NU Aqua είναι μια εταιρεία με έδρα την Θεσσαλονίκη και ανήκει σε ένα διεθνές group Ελληνικών Γερμανικών και Ελβετικών συμφερόντων. Η ομάδα αυτή έχει επενδύσει σήμερα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης (Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία,) όπως επίσης και σε άλλες βιομηχανίες.

Στη χώρα μας έχει αποκτήσει την Ελληνικά Υδατοδρόμια από τον όμιλο Άκτωρ, έχει συστήσει την Grecian Air Seaplanes που θα εκτελεί το πτητικό έργο των υδροπλάνων στην Ελληνική Επικράτεια ενώ έχει ολοκληρωθεί η πρώτη επένδυση στην Βόρεια Ελλάδα ύψους 35 εκατ. ευρώ.

Με την επένδυση στο Λουτράκι, η εταιρεία «ξαναζωντανεύει» ένα εργοστάσιο που οι μηχανές του έπαψαν να λειτουργούν από το 2012. Μέσα από τη στρατηγικής σημασίας συνεργασία της PepsiCo Hellas και της NU Aqua υλοποιείτε ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο στον κλάδο της βιομηχανίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταναλωτές απολαμβάνουν τα προϊόντα της PepsiCo 1 δισ. φορές την ημέρα σε περισσότερες από 200 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ο κύκλος εργασιών της PepsiCo το 2021 ξεπέρασε τα $79 δις και προήλθε κυρίως από τα προϊόντα Frito - Lay, Gatorade, Pepsi-Cola, Quaker και Tropicana.

Η γκάμα των προϊόντων της PepsiCo περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα από απολαυστικά τρόφιμα και ποτά, εκ των οποίων οι 23 μάρκες φέρνουν η καθεμία περισσότερο από $1δις τζίρο σε πωλήσεις.

Στην καρδιά της PepsiCo βρίσκεται η φιλοσοφία “Winning with Purpose” – η θεμελιώδης πεποίθησή, ότι η επιτυχία της εταιρείας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βιωσιμότητα της κοινωνίας.

Η εταιρία πιστεύει ότι βελτιώνοντας συνεχώς τα προϊόντα, τα οποία πουλά, λειτουργώντας υπεύθυνα για την προστασία του πλανήτη και ενδυναμώνοντας τους εργαζόμενούς σε όλο τον κόσμο, έχει τα στοιχεία εκείνα, που επιτρέπουν στην PepsiCo να αποτελεί μία επιτυχημένη παγκόσμια εταιρεία, η οποία δημιουργεί μακροπρόθεσμη αξία για την κοινωνία και τους μετόχους της.

Δείτε επίσης