Business

Το Επενδυτικό Πλάνο της ΟΛΘ Α.Ε., παρουσιάστηκε στη βουλευτή της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης

Το Επενδυτικό Πλάνο της ΟΛΘ Α.Ε., παρουσιάστηκε στη βουλευτή της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης
Αρθρογράφος: Γιάννης Χαλκιαδάκης
Από Γιάννης Χαλκιαδάκης

Στις εξελίξεις στους τομείς της Κρουαζιέρας και της Ακτοπλοΐας και τη σημασία τους για την κοινωνία και την οικονομία της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, αναφέρθηκε ο εκτελεστικός πρόεδρος Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε., Θάνος Λιάγκος, με την ευκαιρία της επίσκεψης της βουλευτού της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και μέλος Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Απόδημου Ελληνισμού (ΠΑ.Δ.Ε.Ε), Μαριέττας Καραμανλή, στο λιμάνι.

Στη συνάντηση, ήταν παρών ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, Σάββας Αναστασιάδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Λιάγκος ενημέρωσε την κ. Καραμανλή για την πορεία υλοποίησης του Επενδυτικού Πλάνου με έμφαση στην αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού του Λιμένα.

Συγκεκριμένα, ο εκτελεστικός πρόεδρος Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε, ανέλυσε τη σημασία του έργου Επέκτασης του Προβλήτα 6 το οποίο αναβαθμίζει τη θέση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης στην παγκόσμια λιμενική βιομηχανία και τον κλάδο της εφοδιαστικής και τις δυνατότητες των 2 νέων γερανογεφυρών (Ship to Shore cranes), συνολικής αξίας 15,7 εκατ. ευρώ, που πρόσφατα παρέλαβε η Οργανισμός.

Κλείνοντας, ο κ. Λιάγκος επισήμανε πως το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης το 2021 έγινε και πάλι “homeport”, δηλαδή λιμάνι έναρξης και τερματισμού ταξιδιών κρουαζιέρας, με δυνατότητα επιβίβασης ή/και αποβίβασης επιβατών και διαθέτει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τις Σποράδες.

Δείτε επίσης