Business

Συνεχόμενη αύξηση του Ομίλου Generali στα λειτουργικά έσοδα και τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα

Συνεχόμενη αύξηση του Ομίλου Generali στα λειτουργικά έσοδα και τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα
Αρθρογράφος: Γιάννης Χαλκιαδάκης
Από Γιάννης Χαλκιαδάκης

Αύξηση 2,4%, παρουσίασαν τα συνολικά μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα α΄ εξαμήνου του Ομίλου Generali, φτάνοντας τα 41,9 δισ. ευρώ, αύξηση χάρις στην ισχυρή άνοδο τού κλάδου των Γενικών Ασφαλίσεων (+8,5%), η οποία βασίζεται στην ανάπτυξη των λοιπών γραμμών ασφάλισης πέραν αυτής του αυτοκινήτου.

Τα ασφάλιστρα του κλάδου Ζωής παρέμειναν σταθερά (-0,5%). Οι καθαρές εισροές στον κλάδο Ζωής έδειξαν ανθεκτικότητα στα 6,2 δισ. ευρώ, χάρις στην ανάπτυξη των προγραμμάτων προστασίας και των επενδυτικών προϊόντων unit-linked, αντισταθμίζοντας τη μείωση που παρουσίασαν τα συνταξιοδοτικά προγράμματα, κάτι που είναι συνεπές με την επανατοποθέτηση του επιχειρηματικού χαρτοφυλακίου Ζωής.

Συνεχίστηκε η άνοδος των Λειτουργικών Αποτελεσμάτων, τα οποία ανήλθαν στα 3,1 δισ. ευρώ (+4,8%), χάρις στις θετικές επιδόσεις των κλάδων Ζωής και Γενικών Ασφαλίσεων, του τομέα Holding και των λοιπών επιχειρηματικών τομέων.

Ο Συνδυασμένος Δείκτης Ζημιών και Εξόδων έφτασε το 92,5% (+2,8 π.μ.). Το Περιθώριο Νέας Παραγωγής παρουσίασε εξαιρετική απόδοση φτάνοντας στο 5,23% (+0,59 π.μ.).

Τα καθαρά αποτελέσματα έφτασαν στα 1.402 εκατ. ευρώ(με αντιστοιχία τα 1.540 εκατ. ευρώ το Α΄ Εξάμηνο του 2021). Εξαιρουμένων των απομειώσεων που προήλθαν από τις επενδύσεις στη Ρωσία, τα καθαρά αποτελέσματα θα ήταν στα 1.541 εκατ. ευρώ .

Εξαιρετικά ισχυρή και Κεφαλαιακή Θέση με τον Δείκτη Φερεγγυότητας στο 233% (με αντιστοιχία 227% στα Ετήσια Αποτελέσματα του 2021) μετά τον υπολογισμό και των 500 εκατ. ευρώ για από την επαναγορά μετοχών.

Στο μεταξύ, σε μία κίνηση ιδιαίτερης σημασίας, τόσο σε συμβολικό όσο και σε ουσιαστικό επίπεδο, ο CEO του Generali Group Philippe Donnet, επισκέφθηκε πριν λίγες μέρες την Ελλάδα, συνοδεία υψηλόβαθμων στελεχών του Ομίλου.

Ήταν η πρώτη φορά που ένας GCEO του ομίλου, βρέθηκε επί ελληνικού εδάφους προκειμένου να συναντηθεί με τον επικεφαλής της χώρας. Ο CEO της Generali Hellas Πάνος Δημητρίου, και οι συνεργάτες του, τον υποδέχθηκαν στα νέα γραφεία της εταιρείας στην συμβολή των οδών Λ. Συγγρού και Λαγουμιτζή, από τα οποία δήλωσαν εντυπωσιασμένοι.

Ο κ. Donnet αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους τους παρισταμένους, σχολίασε την ενθουσιώδη υποδοχή και παρατήρησε ότι είναι η πρώτη φορά που του δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσει ταυτόχρονα όλους τους εργαζομένους της Generali σε μια χώρα, λέγοντας ότι:

«Είναι πραγματικά συγκινητική αυτή η συνάντηση». «Είναι τόσο δυνατός ο παλμός αυτής της ομάδας που δεν θα μπορούσε παρά να είναι το αποτέλεσμα μιας ειλικρινούς αφοσίωσης σε ένα όραμα που συνδέει την Generali και τους ανθρώπους της με τους ασφαλισμένους και την κοινωνία.

Εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε σήμερα εδώ γιατί ο ρόλος του Ομίλου είναι ακριβώς αυτός: να στηρίζει δυναμικές προσπάθειες σαν την δική σας αποδεικνύοντας ότι είμαστε ένας οργανισμός που επενδύει στο ταλέντο ανθρώπων με τεχνογνωσία, καινοτόμα σκέψη και ενσυναίσθηση.

Για μας η έννοια του “human touch” δεν είναι στρατηγική marketing, είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούμε. Είναι το ταυτοτικό χαρακτηριστικό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε και να εκπληρώνουμε την υπόσχεσή μας ως Lifetime Partners».

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των υπόλοιπων στελεχών του Generali Group εξαίροντας την έως σήμερα επιτυχημένη διαδρομή της εταιρείας στην Ελλάδα

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του κ. Δημητρίου, o οποίος κλείνοντας τόνισε: «Θα ήθελα να πω πολλά. Το σημαντικότερο όμως είναι αυτό: ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτή την ταλαντούχα και αφοσιωμένη ομάδα για όλα όσα έχουμε καταφέρει και ένα εξίσου μεγάλο ευχαριστώ στη Διοίκηση του Generali Group που στηρίζει τις προσπάθειες και ενθαρρύνει τα σχέδιά μας.

Είναι τιμή μας που είστε σήμερα εδώ. Είναι όμως ακόμη πιο σημαντικό που βρίσκεστε πάντοτε δίπλα μας. Η νέα εποχή της Generali στην Ελλάδα είναι εδώ και είμαστε ευτυχείς που την υποδεχόμαστε σήμερα μαζί».

TAGS

Δείτε επίσης