Business

Τα ηλεκτρικά οχήματα της Mercedes-Benz στην 86η ΔΕΘ

Τα ηλεκτρικά οχήματα της Mercedes-Benz στην 86η ΔΕΘ
Αρθρογράφος: Γιάννης Χαλκιαδάκης
Από Γιάννης Χαλκιαδάκης

Στην Αυτοκίνηση, την Ηλεκτροκίνηση και τη Μικροκινητικότητα, είναι αφιερωμένο ένα ολόκληρο περίπτερο, αυτό της Mercedes-Benz, στο χώρο της Helexpo, στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, την Έκθεση – θεσμό για τη Β. Ελλάδα και τη χώρα γενικότερα, μένοντας ανοικτή μέχρι την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.

Η Mercedes-Benz ως ηγέτης και στην ηλεκτροκίνηση, με προτάσεις σε κάθε κατασκευαστική σειρά επιβατικών, από την A- έως την S-Class τόσο σε αμιγώς ηλεκτρικά όσο και σε plug-in hybrid μοντέλα, όπως και σε όλη σχεδόν τη γκάμα των ελαφρών επαγγελματικών της οχημάτων δεν θα μπορούσε να λείπει από την Έκθεση αυτή.

Έτσι, σε ένα χώρο 330 τετραγωνικών μέτρων στο περίπτερο 17, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν από κοντά όλα τα διαθέσιμα ηλεκτρικά μοντέλα των επιβατικών και των eVans της μάρκας στην Ελλάδα (ΕQA, EQB, EQE, EQS, EQV, eVito Tourer, eVito Van & eSprinter Van), αλλά και να ενημερωθούν για κάθε τι που αφορά στις εξελίξεις της ηλεκτροκίνησης και των υβριδικών συστημάτων στην αυτοκίνηση από τους εξειδικευμένους συνεργάτες του Εξουσιοδοτημένου Δικτύου Mercedes-Benz M.Iωαννίδης Α.Ε.Β.Ε., Γ. Κεσίδης Α.Ε., Β.Κ. Ιωαννίδης Α.Ε.Β.Ε., Ν. Βούρδας & Υιοι Α.Ε.Β.Ε., Κ. Γκαρτζονίκας Α.Ε.Β.Ε.

Σημειώνεται πως η Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε, ιδρύθηκε το 1981. Από τον Νοέμβριο του 2013, ήταν Γενικός Διανομέας επιβατηγών & επαγγελματικών οχημάτων Mercedes-Benz και αυτοκινήτων smart στην Ελλάδα, καθώς και των λεωφορείων Mercedes-Benz και Setra.

Από τις 17 Αυγούστου 2022, υπεγράφη συμφωνία για τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της Ελληνικής εταιρείας στον Ελβετικό Όμιλο Emil Frey Group.

Εδρεύει στη Ν. Κηφισιά, όπου είναι συγκεντρωμένες όλες οι λειτουργίες των πωλήσεων και του marketing επιβατηγών και επαγγελματικών οχημάτων, καθώς και ένα πρότυπο κέντρο τεχνικής υποστήριξης και εκπαίδευσης.

Επίσης διαθέτει Κέντρο Διανομής Ανταλλακτικών, το Κέντρο Μεταχειρισμένων Επαγγελματικών Οχημάτων «TruckStore», ενώ τα επιλεγμένα μεταχειρισμένα επιβατηγά Mercedes-Benz Stars προωθούνται από το εξουσιοδοτημένο δίκτυο Mercedes-Benz και smart.

Δείτε επίσης