Business

Επιστροφή στην κανονικότητα για το Ερρίκος Ντυνάν με το 1ο Πολυθεματικό Πανελλήνιο Συνέδριο

Επιστροφή στην κανονικότητα για το Ερρίκος Ντυνάν με το 1ο Πολυθεματικό Πανελλήνιο Συνέδριο
Αρθρογράφος: Γιάννης Χαλκιαδάκης
Από Γιάννης Χαλκιαδάκης

Για το 1ο Πολυθεματικό Πανελλήνιο Συνέδριο «Γεφυρώνοντας τις βαθμίδες περίθαλψης», που να επιβεβαιώσει μια επιστροφή στην κανονικότητα για το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, έπειτα από τη διετία της πανδημικής κρίσης, έκανε λόγο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Νοσοκομείου Θέμος Χαραμής, κατά τη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους.

Παρόντες στη συνάντηση, ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, διευθυντής Α΄ Καρδιολογικής Κλινικής – Λεκτροφυσιολογίας και Βηματοδοτών του Ερρίκος Ντυνάν Γεώργιος Ανδρικόπουλος, η διευθύντρια Α΄Παθολογικής Κλινικής Νατάσσα Κουτσούρη και ο διευθυντής Α΄ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής Σωτήρης Πράπας.

Πιο αναλυτικά, στη δημιουργία μιας επιστημονικής παράδοσης και στην ανάδειξη όλων των τελευταίων επιστημονικών εξελίξεων και καινοτομιών στον τομέα της Ιατρικής, στοχεύει το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», μέσα από την διοργάνωση του Πανελλήνιου Συνεδρίου.

Το συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 23-25 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel και απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας όλων των βαθμίδων σε ολόκληρη τη χώρα. Η ομάδα του «Ερρίκος Ντυνάν» φιλοδοξεί να εδραιώσει το συγκεκριμένο συνέδριο ως ένα από τα κύρια επιστημονικά δρώμενα στην Ελλάδα.

Η θεματολογία εμπεριέχει όλα τα νεότερα για προβλήματα υγείας, όπως το μεταβολικό σύνδρομο, τον σακχαρώδη διαβήτη, την «επιδημία» της νεφροπάθειας, τις λοιμώξεις μαζί και πέρα από την Covid-19, την αναγκαιότητα της γηριατρικής προσέγγισης των ηλικιωμένων ασθενών, την ερμηνεία των αυτοαντισωμάτων στην ανοσολογία, αλλά και γαστρεντερολογικά, ενδοκρινολογικά και νευρολογικά ζητήματα.
Θα παρουσιαστούν, επίσης, καινοτόμες θεραπευτικές μέθοδοι που εφαρμόζονται στο χώρο της καρδιολογίας και ιδιαίτερα της ηλεκτροφυσιολογίας/ βηματοδότησης, της επεμβατικής καρδιολογίας και της καρδιοχειρουργικής.

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στις εντυπωσιακές εξελίξεις στο χώρο της χειρουργικής αντιμετώπισης πολλών παθήσεων με ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές (minimal invasive).
Έμφαση θα δοθεί στη σημασία της θρέψης για ταχεία ανάρρωση των χειρουργικών ασθενών, στις εξελίξεις στα ορθοπεδικά χειρουργεία καθώς και στη σύγχρονη αντιμετώπιση της οσφυαλγίας, ενώ η απεικόνιση με σύγχρονες μεθόδους αποτελεί πλέον βασικό άξονα ανάπτυξης του χειρουργικού τομέα.

Παράλληλα, μεγάλο κομμάτι του συνεδρίου θα είναι αφιερωμένο στην παθολογική και χειρουργική ογκολογία, η οποία εξελίσσεται εντυπωσιακά παγκοσμίως, αλλά και στη χώρα μας.

Θα συζητηθούν οι εξελίξεις σε διάφορους τομείς της ογκολογίας, ενώ θα γίνει και ανοιχτή συζήτηση με εκπροσώπους από Συλλόγους Ασθενών, με ψυχολόγους, με ογκολόγους και με φροντιστές ασθενών, με στόχο να αναδειχθούν προβληματισμοί, σύγχρονες πρακτικές, λύσεις καθώς και οι μελλοντικοί στόχοι της ογκολογίας στην χώρα μας.

Δείτε επίσης