Business

Ανακαίνιση από την Eurobank της Ειδικής Μονάδας Λοιμώξεων Αναπνευστικού του «Σωτηρία»

Ανακαίνιση από την Eurobank της Ειδικής Μονάδας Λοιμώξεων Αναπνευστικού του «Σωτηρία»
Αρθρογράφος: Γιάννης Χαλκιαδάκης
Από Γιάννης Χαλκιαδάκης

Για τη στήριξη από την Eurobank του Νοσοκομείου Σωτηρία, ενός κορυφαίου στην Ευρώπη, νοσηλευτικού και ερευνητικού πνευμονολογικού ιδρύματος, που συνέβαλλε καθοριστικά στη σκληρή δοκιμασία της πανδημίας, έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, κατά την τοποθέτησή του, στην επίσημη παράδοση του έργου της ανακαίνισης.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες η αν. υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ο περιφερειάρχης Αττικής & πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης και ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

Επίσης, ο διοικητής του Νοσοκομείου, Σωκράτης Μητσιάδης, η διευθύντρια Α’ Πνευμονολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ του Νοσοκομείου, Αντωνία Κουτσούκου, ο αν. διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Σταύρος Ιωάννου και η αν. διοικήτρια του Νοσοκομείου, Άννα Κρεμμύδα.

Η ανακαινισμένη κλινική, η οποία περιλαμβάνει δέκα (10) μονόκλινους θαλάμους με προθάλαμο, χώρους αναμονής, προσωπικού και λοιπούς βοηθητικούς χώρους, έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των νοσηλευόμενων.

Η δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank, η οποία με προσεκτικά σχεδιασμένες πρωτοβουλίες στέκεται αρωγός στην προσπάθεια της Πολιτείας για αναβάθμιση των δομών στη Δημόσια Υγεία, αλλά και σε άλλους τομείς, όπως την Πολιτική Προστασία και την περιβαλλοντική προστασία και αναβάθμιση.

Παίρνοντας τον λόγο, η αν. υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ανέφερε ότι: «Η Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων (Ε.Μ.Λ.Α.) του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια προσφέροντας θεραπεία σε ασθενείς με σοβαρές ειδικές λοιμώξεις.

Αισθανόμαστε χαρά που δωρητές συμβάλλουν στο έργο του υπουργείου και στη σταθερή προσήλωσή μας για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς τους Έλληνες πολίτες. Και τέτοια είναι η ανακαίνιση των θαλάμων της Ε.Μ.Λ.Α. που έγινε με χορηγία της Eurobank».

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, είπε ότι: «Η πανδημική κρίση απέδειξε, πέρα από κάθε αμφιβολία, την αξία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και χαρακτήρισε υποχρέωση όλων, και του ιδιωτικού τομέα, την επάρκεια των μέσων για το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του».

Στη συνέχεια, ο αν. διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Σταύρος Ιωάννου, σημείωσε πως: «Με ιδιαίτερη συγκίνηση παρευρίσκομαι σήμερα εδώ μπροστά σας, εκπροσωπώντας την Τράπεζα Eurobank, προκειμένου να τιμήσουμε το σπουδαίο έργο που συντελείται στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών ‘Η Σωτηρία’.

Με αίσθημα πραγματικής ευθύνης απέναντι στην ελληνική κοινωνία και αναγνωρίζοντας απόλυτα τις επιτακτικές ανάγκες που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και η χώρα, κατά τη διάρκεια μιας πρωτοφανούς παγκόσμιας πανδημικής κρίσης, αλλά έχοντας και πλήρη επίγνωση του κρίσιμου ρόλου

που διαδραματίζει καθημερινά ένα εμβληματικό Νοσοκομείο όπως το «Σωτηρία», η Eurobank αποφάσισε να συμβάλλει έμπρακτα στην αναβάθμιση της ποιότητας νοσηλείας στο Νοσοκομείο που έχει δοκιμαστεί περισσότερο από κάθε άλλο τα τελευταία χρόνια».

Κατόπιν, ο κ. Ιωάννου, αναφέρθηκε στην ηρωική διάσταση της μάχης που δίνει καθημερινά το προσωπικό του «Σωτηρία», δικαιώνοντας απόλυτα το όνομά του, και χαρίζοντας σωτηρία σε χιλιάδες συνανθρώπους μας με την προσπάθειά τους, λέγοντας:

«Η δωρεά για την οποία βρισκόμαστε εδώ σήμερα, αφορά στην ανακαίνιση της Ειδικής Μονάδας Λοιμώξεων Αναπνευστικού της Α’ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής και περιλαμβάνει τόσο την ολική αποκατάσταση των εξωτερικών όψεων και μονώσεων του κτιρίου, όσο και την αναβάθμιση των 10 υφιστάμενων μονόκλινων θαλάμων με προθάλαμο, των χώρων αναμονής, του προσωπικού και των λοιπών βοηθητικών χώρων.

Η ανακαινισμένη κλινική γνωρίζουμε ότι έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία και ειλικρινά ευχόμαστε να διευκολύνει στο έργο που επιτελούν όλοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, οι ιατροί, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και να αναβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα νοσηλείας και τις υπηρεσίες που λαμβάνει κάθε ασθενής.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αναγνωρίζουμε τη μεγάλη πίεση που υπέστη κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τις μεγάλες ανάγκες που καλούνται οι λειτουργοί του να υπηρετήσουν. Γι’ αυτό και πιστεύουμε ακράδαντα, ότι κάθε προσπάθεια αναβάθμισης του εξοπλισμού των νοσοκομείων μας αποκτά μοναδική σημασία.

Αναγνωρίζουμε επίσης ότι οι δυνατότητες της Πολιτείας δεν είναι απεριόριστες, όμως οι ανάγκες υφίστανται και τις περισσότερες φορές είναι επείγουσες γι’ αυτό θεωρούμε καθήκον και υποχρέωσή μας να στεκόμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στις ανάγκες της κοινωνίας μας.

Θέλουμε να γνωρίζετε ότι σαν τράπεζα στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό της Πολιτείας και συμβάλλουμε με κάθε διαθέσιμο μέσο, στην ενίσχυση της κουλτούρας συνεργασίας του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα προς όφελος πάντα της κοινωνικής ευημερίας.

Σαν Τράπεζα Eurobank υιοθετούμε αρχές και αξίες προς αυτή την κατεύθυνση και εφαρμόζουμε στην καθημερινή μας λειτουργία υπεύθυνες πρακτικές για τους πελάτες μας, τους εργαζόμενούς μας και την κοινωνία, αναδεικνύοντας ανελλιπώς αυτή τη διάσταση.

Ήμασταν άλλωστε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Πολιτείας στη δύσκολη δοκιμασία για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας, έχοντας συμβάλλει, μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών, και στη συλλογική προσπάθεια του συνόλου του τραπεζικού συστήματος για τη θωράκιση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας τον Μάρτιο του 2020, με τη δωρεά νοσοκομειακού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού.

Η πρωτόγνωρη πανδημική κρίση που όλοι βιώσαμε τα τελευταία χρόνια, ανέδειξε με εμφατικό τρόπο την σημασία που έχει η ανάπτυξη μιας σύγχρονης μορφής εταιρικής υπευθυνότητας.

Μίας σύγχρονης εταιρικής πρακτικής, όπου εντάσσονται φυσικά οι παραδοσιακές δωρεές και χορηγίες επιχειρήσεων και ιδιωτών, αλλά βρίσκουν απήχηση και υλοποιούνται ουσιαστικά από έναν κρατικό μηχανισμό που ανταποκρίνεται με γρήγορα αντανακλαστικά και αποτελεσματική διαχείριση.

Αυτή η σύμπλευση ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, αποτελεί σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων προγραμμάτων κοινωνικής προσφοράς, με υψηλή προστιθέμενη αξία για την κοινωνία και τους πολίτες και πρέπει να φροντίσουμε όλοι μας να συνεχιστεί.

Κλείνοντας, θα ήθελα να δηλώσω προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε στο πλευρό σας, σας στηρίζουμε στο δύσκολο έργο σας και θα συνεχίσουμε, διαχρονικά, να στηρίζουμε τις προσπάθειές σας με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και τη χώρα.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε κάθε σας προσπάθεια και σας ευχαριστούμε πολύ και από καρδιάς για όλα αυτά που κάνετε για τους Έλληνες πολίτες και για εμάς τους ίδιους»

Εκ μέρους του Νοσοκομείου, η διευθύντρια Α’ Πνευμονολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ του Νοσοκομείου, Αντωνία Κουτσούκου, υποστήριξε: «Η προσφορά της Eurobank, εκτός από το εγγενές μεγαλείο της στέλνει δύο μηνύματα:

Το πρώτο απευθύνεται στους εργαζόμενους οι οποίοι, όταν έρχονται δωρεές, διαπιστώνουν ότι η ακατάπαυστη προσπάθεια, η σωστή κλινική πρακτική και η αξιοπρεπής συμπεριφορά ανταμείβονται!

Το δεύτερο απευθύνεται στους δωρητές, οι οποίοι πρέπει να γνωρίζουν ότι με την αρωγή τους όχι μόνον μας εμψυχώνουν, αλλά εξασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και αντιμετώπισης των ασθενών, ενισχύουν τη θέλησή μας να προσπαθούμε συνεχώς για το καλύτερο».

TAGS

Δείτε επίσης