Business

Λιονέλ Μέσι: Ίδρυσε προσωπικό επενδυτικό fund στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η εταιρεία του έχει στόχο τις επενδύσεις σε καινοτόμες εταιρείες και startups με εξείδικευση στον αθλητισμό και τις τεχνολογίες αιχμής.

Ο παίκτης θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου Λιονέλ Μέσι.
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την ίδρυση επενδυτικού fund στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ ανακοίνωσε η εταιρεία εκπροσώπησης του θρύλου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου Λιονέλ Μέσι, μετά από σχετική συμφωνία με άλλους επενδυτές και την προσωπική του εταιρεία management «Leo Messi Management S.L.U.».

Η νέα εταιρεία με την επωνυμία «Play Time Sports-Tech HoldCo LLC» (εν συντομία «Play Time») θα αποτελεί πλέον το κύριο «επενδυτικό όχημα» του Αργεντινού μεσοεπιθετικού της Παρί Σεν Ζερμαίν, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια αρκετές προσωπικές επενδύσεις σε εταιρείες, μετοχές και ακίνητα. Θα έχει εξειδίκευση στις συμμετοχές και επενδύσεις αθλητισμού και τεχνολογίας, με έμφαση στην αθλητική τεχνολογία, τα games και τις τεχνολογίες αιχμής που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα στα σπορ, χωρίς αν διευκρινίζεται αν θα ασχοληθεί και με τις απευθείας επενδύσεις σε ομάδες.

Επισήμως, το fund του Μέσι θα αναζητάει ευκαιρίες - «ανεξαρτήτου σταδίου» όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση - σε όλο τον κόσμο, οι οποίες μπορούν να περιλαμβάνουν, για παράδειγμα την συμμετοχή στην ίδρυση νεοφυών επιχειρήσεων ή την ενίσχυση της ανάπτυξης υπηρεσιών και προϊόντων από startups.

«Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος που επεκτείνουμε τις "ρίζες" μας στη Silicon Valley και είμαι ενθουσιασμένος που η "Play Time" θα συνεργαστεί με τολμηρούς επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο», ανέφερε στην πρώτη δήλωση μετά την δημοσιοποίηση της είδησης της ίδρυσης του προσωπικού του fund στις ΗΠΑ ο Λιονέλ Μέσι.

Η «Play Time» θα διοικείται από τον Αμερικανό επιχειρηματία, επενδυτή και ιδρυτή της online streaming video υπηρεσίας Viki, Ραζμίγκ Χοβαγκιμιάν, ο οποίος είναι και βασικός εταίρος στην εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Graph Ventures.

Ανάμεσα στα στελέχη που θα συνεργαστούν στο νέο επιχειρηματικό σχέδιο του Μέσι είναι και ο Μάικλ Μάρκεζ, ιδρυτής και εταίρος της επενδυτικής τράπεζας Code Advisors, ο οποίος θα αναλάβει τον ρόλο του ειδικού χρηματοπιστωτικού συμβούλου του Αργεντινού σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου.

«Από τη στιγμή που συνάντησα τον Λίο και την οικογένεια Μέσι το 2017, ήταν σαφές ότι το όραμά τους για το μέλλον είναι τολμηρό» ανέφερε στις δηλώσεις του σε αμερικανικά δίκτυα ο Χοβαγκιμιάν, τονίζοντας: «Θέλουν να συνεχίσουν να έχουν άμεσο και διαρκή αντίκτυπο εντός και εκτός γηπέδου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χοβαγκιμιάν είναι συνιδρυτής της εταιρείας «Matchday.com», στην οποία θα επενδύσει με μειοψηφικό ποσοστό η «Play Time» και πρόκειται να ξεκινήσει την επίσημη λειτουργίας της λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2022 τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με ιστοσελίδες της Αργεντινής, η «Play Time» έχει ήδη συμφωνία απόκτησης μετοχών -κατά πληροφορίες μειοψηφικό αλλά σημαντικό μερίδιο- στη νεοσύστατη εταιρεία «AC Momento» που προσφέρει συλλεκτικές φανέλες από διάσημους αθλητές με πιστοποιητικό αυθεντικότητας μέσω πλατφόρμας και ειδικής εφαρμογής για κινητά android και Apple.

Η επίσημη ανακοίνωση δεν ανέφερε το αρχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας ή πληροφορίες για το συνολικό ποσό που θα επενδύσει ο Λιονέλ Μέσι για την ανάπτυξη της «Play Time».

Ωστόσο, ιστοσελίδες τόσο στην Αργεντινή όσο και στην Ισπανία αναφέρουν ότι «πρόκειται για ένα σημαντικό ποσό» από την συνολική περιουσία του Μέσι που υπολογίζεται σε περίπου 600 εκατ. δολάρια.

Δείτε επίσης