Business

Μοτοδυναμική: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος αναλαμβάνει ο Πάρης Κυριακόπουλος

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας αναλαμβάνει τα καθήκοντά του από την 1η Ιανουαρίου στην θέση του Σωτήρη Χατζίκου

Τα νέα γραφεία της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΑΕ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την συμφωνία για την ανάληψη της θέσης του Διευθύνοντας Συμβούλου από τον νυν Πρόεδρο του διοικητικού συμβούλου του ομίλου Πάρη Κυριακόπουλο από την 1η Ιανουαρίου ανακοίνωσε επίσημα η διοίκηση της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, ο Σωτήρης Χατζίκος ολοκληρώνει τη θητεία του στην εταιρεία την 31η Δεκεμβρίου 2022, έπειτα από 15 χρόνια προσφοράς. Είχε αναλάβει τα καθήκοντα του Διευθ.Συμβούλου την 1η Ιανουαρίου του 2008, προερχόμενος από την διοίκηση της S&B, όπου κατείχε την θέση του οικονομικού διευθυντή.

Για την σημαντική προσφορά του στην ανάπτυξη και εξέλιξη της εταιρείας τις δύο τελευταίες δεκαετίες γίνεται μάλιστα ιδιαίτερη μνεία και χαρακτηρίζεται ως «δυναμικός, διορατικός και οραματιστής, διακρίνει τάσεις, αναγνωρίζει τις ευκαιρίες και δρα αποφασιστικά».

Επιπλέον, υπογραμμίζεται πως «το 2008, ανέλαβε την διοίκηση της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, έχοντας εξαρχής ως προσανατολισμό του την ισχυρή ανάπτυξη. Συνέβαλλε καθοριστικά στην αναπτυξιακή πορεία της, όταν επάνω στη σταθερή βάση της Yamaha, προστέθηκαν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της Porsche και της Sixt, το 2011 και το 2018 αντίστοιχα. Επιλογές οι οποίες ανέδειξαν την ιστορία και το DNA της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ και καθόρισαν την ουσιαστική, θετική αλλαγή των οικονομικών μεγεθών και πρόβαλλαν ακόμη περισσότερο τον Όμιλο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, ο Πάρης Κυριακόπουλος, «είναι ενεργά εμπλεκόμενος με τη ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ» καθώς είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 2013 και Πρόεδρος του Ομίλου από το 2015 και συνεπώς «έχει βαθιά γνώση της διαδρομής και της ιστορίας της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ και ισχυρή αντίληψη, όραμα και στρατηγική για το μέλλον».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πάρης Κυριακόπουλος θεωρείται από τα πλέον έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη του χώρου, έχοντας αναλάβει κατά την διάρκεια της πολυετούς καριέρας του θέσεις υψηλής διοικητικής ευθύνης στην IMERYS S.A. και την FiberLean Technologies Ltd, ενώ έχει εργαστεί στην Boston Consulting Group. Μάλιστα, είναι κάτοχος πτυχίου από το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το φημισμένο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ (Harvard Business School).

Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕ εκπροσωπεί στην Ελλάδα τις εταιρείες PORSCHE,YAMAHA και SIXT και παράλληλα δημιούργησε και αναπτύσσει τις δραστηριότητες λιανικής μέσω της εταιρείας ΜΟΤΟΔΙΚΤΥΟ Α.Ε. (αποκλειστικού διανομέα της Yamaha Motor Co. Ltd. σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία καθώς και άλλων καταξιωμένων εταιριών εξοπλισμού αναβάτη και αξεσουάρ μοτοσικλέτας, όπως Alpinestars, Shark, Continental, Richa, CMS, Termignoni κ.α.) και την MotoDirect, το αποκλειστικό ηλεκτρονικό κατάστημα της Μοτοδικτύο Α.Ε.

Δείτε επίσης