Business

Ποιοί θα λάβουν μέρος στην ΑΜΚ της Intrakat

Οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους

Ποιοί θα λάβουν μέρος στην ΑΜΚ της Intrakat
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Δεδομένη, πρέπει να θεωρείται η επιτυχής αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της (ΑΜΚ) Intrakat κατά 100 εκατ. ευρώ, καθώς οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας επιβεβαίωσαν, απαντώντας σε σχετική επιστολή του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, την πρόθεσή τους να συμμετέχουν (στην αύξηση).

Η αύξηση θα πραγματοποιηθεί μέσω δημόσιας προσφοράς, με δικαίωμα προτίμησης αποκλειστικά υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, ανεξαρτήτως του ποσού συμμετοχής τους.

Μάλιστα, με βάση χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας, ο βασικός μέτοχος Winex (Μπάκος, Καϋμενάκης, Εξάρχου) που κατέχει το 31,704%, πέρα από την πρόθεση του να ασκήσει πλήρως τα δικαιώματα που του αναλογούν, προτίθεται να καλύψει και τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ από τα τυχόν αδιάθετα.

Εκτός από τη Winex, το ΔΣ της εταιρείας έλαβε επιστολή επιβεβαίωσης πρόθεσης συμμετοχής στην ΑΜΚ, από την Castelano Properties (σ.σ. οικογένεια Γκότση) η οποία κατέχει το 15,746% του μετοχικού κεφαλαίου, τη Blue Silk (σ.σ. Κ. Αγγέλου), η οποία κατέχει το 13,636% και της Ιντρακόμ που κατέχει το 5,09% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Η αύξηση, η οποία θα «επικυρωθεί» στην έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας στις 14 Νοεμβρίου, είναι αποκλειστικά υπέρ των παλαιών μετόχων και το ποσό που θα αντληθεί προορίζεται για την περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της εταιρείας εντός και εκτός Ελλάδας.

Η προτεινόμενη τιμή διάθεσης κάθε νέας μετοχής είναι 1,17 ευρώ (discount 27,3% στην τιμή κλεισίματος 21/10/22). Η σχέση ανταλλαγής είναι 1,13878275664266 νέες μετοχές για κάθε μία παλιά μετοχή.

Σημειώνεται ότι το τρέχον ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της Ιntrakat διαμορφώνεται σε 1,3 δισ. ευρώ, καταγράφοντας ιστορικό υψηλό. Συμμετέχει σε έργα όπως, η κατασκευή του πρώτου πύργου στη χώρα (κτήριο 200 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας) στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού, υπό την ονομασία Riviera Tower, ο Οδικός Άξονας Ν.Δ. Πελοποννήσου, η ολοκλήρωση της Λεωφόρου Κύμης, ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ) τα Δίκτυα Διανομής ΔΕΔΔΗΕ, κ.ο.κ.

Συμμετοχή έχει επίσης σε διαγωνισμούς για έργα αξίας περίπου 6 δισ. ευρώ καθώς και στη διεκδίκηση έργων ΣΔΙΤ, όπως το νέο κτήριο της γενικής γραμματείας του υπουργείου Υποδομών, των εστιών των πανεπιστημίων Κρήτης, Θεσσαλίας και Θράκης, των Περιφερειακών Κέντρων Πολιτικής Προστασίας και του νέου Ιατρικού Κέντρου της Ακαδημίας Αθηνών. Στην Κύπρο η Intrakat κατασκευάζει την α’ φάση του Αυτοκινητόδρομου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα του νησιού.

Αξιοσημείωτες είναι και οι επενδύσεις της εταιρείας στους τομείς των ΑΠΕ καθώς διαθέτει χαρτοφυλάκιο έργων 1,8 GW και αποθήκευσης ενέργειας 0,7 GW. Στον τομέα του Real Estate εστιάζει σε high end τουριστικούς προορισμούς, όπως είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Σύρος, η Αθήνα και η Κρήτη.

TAGS

Δείτε επίσης