Business

REDS: Εγκρίθηκε η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Τα μέλη και την σύνθεση της διοίκησης της εισηγμένης εταιρείας ενέκρινε σήμερα η Γενική Συνέλευση των μετόχων

Ο Διευθ. Σύμβουλος της REDS Γιώργος Κωνσταντινίδης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της REDS (θυγατρικής της Ελλάκτωρ) ενέκρινε και τυπικά η Γενική Συνέλευση της εισηγμένης εταιρείας, μετά την ανασυγκρότηση της διοίκησης που είχε πραγματοποιηθεί στις 27 Οκτωβρίου εξαιτίας της παραίτησης του Χρήστου Παναγιωτόπουλου.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο ο Ευθύμιος Μπουλούτας κατέχει την θέση του Προέδρου, καταλαμβάνοντας πλέον και επίσημα του Χρήστου Παναγιωτόπουλου ενώ στην θέση του Διευθ. Συμβούλου παρέμεινε ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, επιβεβαιώνοντας την επιτυχημένη του θητεία από τις 9 Μαρτίου του 2021, όταν είχε αναλάβει τα καθήκοντά του.

Το κεντρικό βάρος της διοίκησης επωμίζεται ουσιαστικά ο CEO της REDS Γιώργος Κωνσταντινίδης, με δεδομένο πως ο νυν Πρόεδρος του διοικητικού Συμβουλίου Ευθύμιος Μπουλούτας είναι ταυτόχρονα ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ελλάκτωρ.

Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης είναι απόφοιτος του Alpine-The Swiss Business School for Hotel &Tourism Management στο οποίο σπούδασε Οργάνωση & Διοίκηση Τουρισμού, έχοντας ολοκληρώσει την πιστοποίηση σπουδών του στο Hospitality Management του Cornell University των ΗΠΑ.

Επίσης, έχει υπηρετήσει σε σειρά υψηλών διοικητικών θέσεων (εμπορικός διευθυντής, διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, εκτελεστικός διευθυντής) στον τομέα του Αθλητισμού και του Τουρισμού τις τελευταίες τρεις δεκαετίες ενώ από το 2013 είναι ιδρυτής και πρόεδρος της SWOT ΑΕ, εταιρία διαχείρισης Φιλοξενίας, Μάρκετινγκ και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στον χώρο της τουριστικής βιομηχανίας, δραστηριοποιούμενη στη ΝΑ Ευρώπη.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της REDS, η Γενική Συνέλευση των μετόχων προέβη σε εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας, καθώς και στον προσδιορισμό του συνόλου των ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίοι είναι οι: Κωνσταντίνος Μπουλμέτης, Ασημίνα Τσουπλάκη και Αλεξάνδρα Σταυροπούλου, πρόσωπα τα οποία πληρούν όλες οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις και κριτήρια ανεξαρτησίας από την ισχύουσα νομοθεσία και της Πολιτικής Καταλληλότητας της εισηγμένης εταιρείας.

Έτσι, με βάση τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε ως εξής:
1. Ευθύμιος Μπουλούτας του Θεοδώρου- Πρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος
2. Ιωάννα Σαμπράκου του Φωτίου – Αντιπρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος
3. Γεώργιος Κωνσταντινίδης του Χρήστου- Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος
4. Αλεξάνδρα Σταυροπούλου του Γεωργίου- Σύμβουλος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
5. Κωνσταντίνος Τούμπουρος του Πανταζή – Σύμβουλος, μη εκτελεστικό μέλος
6. Κωνσταντίνος Μπουλμέτης του Ευστρατίου- Σύμβουλος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
7. Ασημίνα Τσουπλάκη του Μενελάου – Σύμβουλος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
8. Παναγιώτης Κυριακόπουλος του Όθωνος- Σύμβουλος, μη εκτελεστικό μέλος
9. Ευάγγελος Σαμαράς του Φιλίππου - Σύμβουλος, μη εκτελεστικό μέλος.

Παράλληλα, η Γενική Συνέλευση των μετόχων εξέλεξε νέα Επιτροπή Ελέγχου, η οποία ταποτελείται από τα εξής μέλη: Παναγιώτη Αλαμάνο (ως Πρόεδρο) και μέλη την Ασημίνα Τσουπλάκη και την Αλεξάνδρα Σταυροπούλου.

Δείτε επίσης