Business

JYSK: Ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα ρεκόρ για την Ελλάδα

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας για την χρήση 2021-2022 σημειώθηκε αύξηση κερδών προ τόκων και φόρων (EBIT) κατά 203% και τζίρου κατά 33,6%

JYSK: Ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα ρεκόρ για την Ελλάδα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Νέο ρεκόρ στα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2021-2022 ανακοίνωσε η ελληνική θυγατρική εταιρεία του Δανέζικου ομίλου JYSK.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στην Ελλάδα, τα 54 καταστήματα της εταιρείας είχαν συνολικό τζίρο 82,239 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) έφθασαν τα 9,111 εκατ. ευρώ. Έτσι, η JYSK κατέγραψε ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της κατά 33,6% και της κερδοφορίας κατά 203% αντίστοιχα σε σύγκριση με τα αποτελέσματα προηγούμενου οικονομικού έτους.

Ειδικά σε κατηγορίες προϊόντων, όπως στρώματα, έπιπλα και είδη σπιτιού και διακόσμησης, οι πωλήσεις σημείωσαν πωλήσεις-ρεκόρ την περυσινή χρονιά σε σχέση με την προηγούμενη διετία.

«Είναι το καλύτερο αποτέλεσμα από τότε που η JYSK ήρθε στην Ελληνική αγορά, αποδεικνύοντας τη δυναμική του concept μας αλλά και της ελληνικής ομάδας, τα περισσότερα μέλη της οποίας είναι μαζί μας από την πρώτη μέρα» δήλωσε σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα ο Country Manager JYSK Ελλάδας, Ουγγαρίας και Αυστρίας, Sandor Szimeiszter και συμπλήρωσε: «Η JYSK μέσω της επέκτασης του δικτύου της έχει πλέον παρουσία σε όλο και περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, φέρνοντάς μας πιο κοντά από τους ανταγωνιστές μας στους πελάτες μας. Επιπρόσθετα είμαστε διαθέσιμοι παντού μέσω του ιδιαίτερα δημοφιλούς e-shop μας.Εκτός από το άνοιγμα νέων καταστημάτων είμαστε στη μέση ενός εντατικού πλάνου ανακαίνισης καθώς επενδύουμε συνεχώς στη βελτίωση των καταστημάτων μας και των λειτουργιών τους».

Στο τρέχων οικονομικό έτος που ολοκληρώνεται (με βάση την νομοθεσία της Δανίας) τον Αύγουστο του 2023 η JYSK έχει στόχο να ανοίξει 6 νέα καταστήματα στην Ελλάδα και να ανακαινίσει άλλα 8, ώστε να είναι συμβατά με το νέο concept καταστημάτων της αλυσίδας.

Το πρώτο κατάστημα JYSK στην Ελλάδα άνοιξε το Σεπτέμβριο του 2015 στην Αθήνα και σήμερα η JYSK διαθέτει 54 καταστήματα στην χώρα μας και απασχολεί 455 υπαλλήλους σε όλη την Ελλάδα.

Τα θετικά αποτελέσματα της JYSK Ελλάδας αποτελούν τμήμα της συνολικής επιτυχίας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο καθώς ο όμιλος JYSK ανακοίνωσε φέτος αποτελέσματα ρεκόρ με συνολικό τζίρο 4,87 δισ. ευρώ και κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) 612 εκατ. ευρώ ενώ πέρυσι είχε ανακοινώσει τζίρο 4,3 δισ. ευρώ παγκοσμίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η JYSK («Jysk A/S») είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής της Δανίας, η οποία πουλάει είδη οικιακής χρήσης, όπως στρώματα, έπιπλα και είδη εσωτερικής διακόσμησης. Η Jysk δραστηριοποιείται διεθνώς με περισσότερα από 3.200 καταστήματα με 28.400 εργαζόμενους σε 51 χώρες.

Είναι όμως χαρακτηριστικό πως πριν από μερικούς μήνες έκλεισε τα 13 καταστήματά της στην Ρωσία λόγω της εισβολής στην Ουκρανία και στις 30 Μαρτίου ανακοίνωσε επίσημα ότι θα αποχωρήσει από την ρωσική αγορά οριστικά.

Δείτε επίσης