Business

«Ενισχύοντας τις Στρατηγικές Οργανωσιακές Δράσεις των Special Olympics Hellas»

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Activecitizensfund, με φορέα υλοποίησης τα SpecialOlympicsHellas

«Ενισχύοντας τις Στρατηγικές Οργανωσιακές Δράσεις των Special Olympics Hellas»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το έργο «Ενισχύοντας τις Στρατηγικές Οργανωσιακές Δράσεις των Special Olympics Hellas» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Activecitizensfund,με φορέα υλοποίησης τα SpecialOlympicsHellas.

Αυτή η κομβικής σημασίας επιχορήγηση έρχεται να ενισχύσει το 4ετές στρατηγικό πλάνο των Special Olympics Hellas (2022-2025), δίνοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης των Προπονητικών Προγραμμάτων και ενδυνάμωσης του Εθελοντικού Προγράμματος του Οργανισμού, σε όλη την Ελλάδα. Άλλωστε, δύο από τους κύριους πυλώνες των Special Olympics είναι οι Αθλητές και οι Εθελοντές .

Αναγνωρίζοντας την αξία και την συμβολή του εθελοντισμού στην κοινωνία και στηρίζοντας έμπρακτα το πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Hellas, θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας στην εκδήλωση Έναρξης του Έργου τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου και ώρα 13:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας (Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας Μαρκόπουλο Αττικής), για να γιορτάσουμε ΚΑΙ την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.

Λαμβάνοντας υπόψη τις αυξανόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι αθλητές των Special Olympics Hellas, η υλοποίηση του έργου θα συντελέσει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, σε θέματα που αφορούν τα άτομα με νοητική αναπηρία, ενώ ταυτόχρονα θα κάνει πράξη το όραμα του οργανισμού για ένα συμπεριληπτικό κόσμο.

Προτεραιότητα των Special Olympics, παραμένει η συνεχής προσπάθεια για τα δικαιώματα των ατόμων με νοητική αναπηρία, η προσφορά ευκαιριών συμμετοχής και ένταξης μέσα από τον αθλητισμό, καθώς και η ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση των τοπικών κοινοτήτων στην διάδοση των αξιών του εθελοντισμού.

Το πρόγραμμα Activecitizensfund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEAGrants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Activecitizensfund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.»

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ: www.activecitizensfund.gr

Τα Special Olympics Hellas ανήκουν στο Παγκόσμιο Κίνημα Special των Olympics International, το οποίο εδώ και πάνω από μισό αιώνα εκτείνεται σε παραπάνω από 190 Χώρες ανά την Υφήλιο, έχοντας κεντρικό του στόχο την ένταξη ατόμων με νοητική αναπηρία, στο κοινωνικό σύνολο, μέσω του αθλητισμού. Από την πλευρά μας, συνεχίζουμε απρόσκοπτα τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει εδώ και 34 χρόνια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό, υλοποιώντας πολυάριθμα καινοτόμα αθλητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα, τα οποία αγκαλιάζουν τους αθλητές των Special Olympics και τις οικογένειες τους, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει η θέληση και η δύναμη της ψυχής.

ιππασία

Δείτε επίσης