Business

Vodafone Ελλάδας: Κορυφαίος εργοδότης για 5η συνεχή χρονιά

Τη κορυφαία διάκριση έλαβε από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης αριστείας Top Employers Institute για 5η συνεχόμενη χρονιά

Vodafone Ελλάδας: Κορυφαίος εργοδότης για 5η συνεχή χρονιά
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τη κορυφαία διάκριση «Top Employer» (Κορυφαίος εργοδότης) έλαβε η Vodafone Ελλάδας για 5η συνεχόμενη χρονιά από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης αριστείας Top Employers Institute, ο οποίος πιστοποιεί παγκοσμίως τις καλύτερες πρακτικές και την αριστεία στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, «μέσα από προγράμματα και πρωτοβουλίες, η Vodafone Ελλάδας τοποθετείται ως εργοδότης υψηλής προτίμησης, με άξονες ένα ελκυστικό εργασιακό περιβάλλον, την ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, την παροχή ίσων ευκαιριών ανάπτυξης και ένα ανταγωνιστικό σύστημα αμοιβών και παροχών».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση για τη νέα διεθνή διάκριση υπάρχουν 4 σημαντικά κριτήρια (Σύγχρονο περιβάλλον εργασίας, Ευκαιρίες ανάπτυξης, Ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής και Δίκαιη ανταμοιβή) που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη της Vodafone Ελλάδας σε «Κορυφαίο εργοδότη» στην ελληνική αγορά.

Μεταξύ άλλων σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας οι καθοριστικές πρακτικές που είχαν σημαντικό αντίκτυπο στην διεθνή διάκριση της Vodafone Ελλάδας ήταν:

* Η Vodafone προσφέρει ένα ανοιχτό και σύγχρονο περιβάλλον εργασίας, εξασφαλίζοντας έναν μοντέρνο τρόπο δουλειάς, με λιγότερη παραδοσιακή ιεραρχία και περισσότερη ευελιξία για τον εργαζόμενο» αναφέρεται σχετικά.

* Η Vodafone προσφέρει ένα ανοιχτό και σύγχρονο περιβάλλον εργασίας, εξασφαλίζοντας έναν μοντέρνο τρόπο δουλειάς, με λιγότερη παραδοσιακή ιεραρχία και περισσότερη ευελιξία για τον εργαζόμενο.

* Οι εργαζόμενοι στη Vodafone, έχουν ίση πρόσβαση και συμμετοχή στις δυνατότητες ανάπτυξης στην εταιρεία, αλλά και διεθνείς προοπτικές στον όμιλο Vodafone. Επίσης, διαθέτουν πρόσβαση σε πόρους εκπαίδευσης μέσα από την πλατφόρμα «Grow with Vodafone», που προσφέρει ευκαιρίες upskilling και reskilling.

* H Vodafone υπήρξε η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που εφάρμοσε το νέο μοντέλο υβριδικής απασχόλησης «#FutureReady», το οποίο συνδυάζει τηλεργασία και εργασία από το γραφείο, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα εργασίας έως και 20 ημέρες το χρόνο από το εξωτερικό, συνεχίζει η ανακοίνωση. Επίσης, προσφέρει αμειβόμενη άδεια 4 μηνών σε όλους τους εργαζομένους της που γίνονται γονείς ή υιοθετούν ένα παιδί, επιπλέον των αδειών που προβλέπονται από την Ελληνική νομοθεσία. Επιπλέον, η Vodafone παρέχει επιπρόσθετες ημέρες άδειας, γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, αλλά και προγράμματα για την καλή υγεία και ευεξία των εργαζομένων και των δικών τους ανθρώπων.

Vodafone εφαρμόζει πολιτικές δίκαιης ανταμοιβής, προσφέροντας ελκυστικές αποδοχές, bonus και εκτεταμένες οικειοθελείς παροχές, μεταξύ των οποίων ομαδικό ιατροφαρμακευτικό και νοσοκομειακό πρόγραμμα, εξοπλισμό τηλεργασίας σε όσους εργάζονται υβριδικά, δωρεάν επικοινωνία, αλλά και πρόσβαση σε ειδικές υπαλληλικές εκπτώσεις και προσφορές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Top Employers Institute είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός εξειδικευμένος στην αναγνώριση της αριστείας στις εργασιακές πρακτικές των εργαζομένων με έδρα στην Ολλανδία. Μέσω του προγράμματος πιστοποίησης «Top Employers», οι συμμετέχουσες εταιρείες μπορούν να επικυρωθούν, να πιστοποιηθούν και να αναγνωριστούν ως κορυφαίοι εργοδότες στην χώρα ή την περιοχή δραστηριοποίησής τους.

Το 2023, το Top Employers Institute έχει αξιολογήσει συνολικά 2.053 εταιρείες, επιχειρήσεις, ομίλους και οργανισμούς σε 121 χώρες, οι οποίοι ως εργοδότες απασχολούν πάνω από 9 εκατομμύρια εργαζόμενους παγκοσμίως.

Δείτε επίσης