Business

Silicon Valley Bank- Tim Mayopoulos: Ποιος είναι ο Ελληνοαμερικανός που ανέλαβε CEO

Θεωρείται από πολλούς μέσα στον κλάδο ως ένα πρόσωπο που εκπέμπει ασφάλεια, καθώς διαθέτει εμπειρία σε χρηματοπιστωτικές εταιρείες που έχουν πληγεί

Silicon Valley Bank- Tim Mayopoulos: Ποιος είναι ο Ελληνοαμερικανός που ανέλαβε CEO
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Νέος διευθύνων σύμβουλος της -υπό διαχείρησης τράπεζας- Silicon Valley Bank ορίστηκε ο Ελληνοαμερικανός Timothy Mayopoulos, μετά την απόλυση των μέχρι πρότινος στελεχών από την αμερικανική κυβέρνηση.

«Η Silicon Valley Bank, N.A. είναι ανοιχτή και λειτουργεί ως συνήθως», έγραψε ο Mayopoulos στο πρώτο email του προς όλους τους πελάτες της τράπεζας που εστάλη τη Δευτέρα το απόγευμα. «Είμαστε εδώ για να σας εξυπηρετήσουμε. Αναγνωρίζω ότι οι τελευταίες μέρες ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για τους πελάτες και τους υπαλλήλους μας και είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη της μοναδικής κοινότητας που εξυπηρετούμε. Ανέλαβα στην εταιρεία ως Διευθύνων Σύμβουλος από σήμερα» πρόσθεσε.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ανέλαβε τη θέση με «ταπεινότητα», «λόγω της εμπειρία του» και «ότι εκτιμά την οικονομία της καινοτομίας».

Ο ίδιος ανέφερε στους πελάτες της SVB στο email του: «Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη σας και να υποστηρίξουμε εσάς και τις εταιρείες σας αυτή τη στιγμή».

Ο ιστότοπος της SVB έχει πλέον ανανεωθεί και ενημερωθεί, αναφέροντας: «Η Silicon Valley Bridge Bank, N.A. είναι μια πρόσφατα δημιουργημένη “τράπεζα γέφυρας»” με πλήρεις υπηρεσίες, που λειτουργεί υπό την FDIC. Η τράπεζα είναι ανοιχτή για επιχειρήσεις και οι νέοι και οι υφιστάμενοι καταθέτες έχουν πλήρη πρόσβαση στα χρήματά τους».

 Tim Mayopoulos> Ποιος είναι ο Ελληνοαμερικανός που ανέλαβε CEO στην υπό διαχείρηση Silicon Valley Bank


Η πρόσληψη του Mayopoulos και η άμεση προσέγγισή του, ελπίζει η κυβέρνηση να ηρεμήσει τις αγορές και να καθησυχάσει τους κλονισμένους επενδυτές. Ομοσπονδιακές υπηρεσίες ανέλαβαν την τράπεζα την Παρασκευή και, μετά από ένα βαθιά τραυματικό Σαββατοκύριακο, την Κυριακή το βράδυ η Federal Reserve ανακοίνωσε ότι όλες οι καταθέσεις θα αποπληρωθούν πλήρως στους πελάτες.

Τα κεφάλαια για τη διάσωση θα προέλθουν από ένα αποθεματικό που δημιουργήθηκε μετά την τραπεζική κρίση του 2008, το οποίο πληρώθηκε από εισφορές σε όλες τις τράπεζες.

Ποιός είναι ο Timothy Mayopoulos

Ο Τimothy J. Mayopoulos γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου 1959 από τον Harry B. Mayopoulos και τη σύζυγό του Eleanor Ida Mayopoulos. Ο πατέρας του ήταν τεχνικός αεροναυπηγικής, συνδικαλιστής και μέλος της United Auto Workers. Η μητέρα του εργαζόταν με μερική απασχόληση σε αλυσίδα πολυκαταστημάτων.

Πήρε πτυχίο Αγγλικής φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ το 1980 και έκανε το διδακτορικό ση Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης το 1984.

Ο Μαγιόπουλος θεωρείται από πολλούς στον κλάδο ως ένα αξιόπιστο στέλεχος με εμπειρία τόσο σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που είχαν πληγεί παλιότερα από κρίσεις όσο και στον τομέα της τεχνολογίας.

Εντάχθηκε στη Fannie Mae στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 και έφτασε να γίνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, επαναφέροντας την εταιρεία σε κερδοφορία και αποδίδοντας περισσότερα από 167 δισεκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα στους φορολογούμενους.

Ο Μαγιόπουλος αποχώρησε το 2018 και τον Ιανουάριο του 2019 εντάχθηκε στην τεχνολογική εταιρεία Blend, η οποία παρέχει λογισμικό βασισμένο σε cloud για να επιτρέπει σε τράπεζες, πιστωτικούς οργανισμούς, υποθηκοφύλακες και άλλες εταιρείες να επεξεργάζονται δισεκατομμύρια δολάρια ενυπόθηκων δανείων και καταναλωτικών τραπεζικών συναλλαγών ημερησίως.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, διετέλεσε γενικός σύμβουλος της Bank of America και εργάστηκε επίσης στις Deutsche Bank, Credit Suisse First Boston και Donaldson, Lufkin & Jenrette.

Θεωρείται ειδικός και στο πρόσωπο του συγκεντρώνεται μεγάλο μέρος αξιοπιστίας και ασφάλειας για τα εμπλεκόμενα μέρη.

Δείτε επίσης