Κορωνοϊός

Κυρίαρχη τώρα η «Όμικρον 2»

Με «Όμικρον 2» το 40-50% των κρουσμάτων, τονίζει ο Ν. Τζανάκης - « Είναι 60% πιο μεταδοτική», υπογραμμίζει

Κυρίαρχη τώρα η «Όμικρον 2»
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Για «μετάβαση από τη μετάλλαξη Όμικρον στην Όμικρον 2» έκανε λόγο ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Ειδικότερα, μιλώντας στο MEGA το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Τζανάκης αναφέρθηκε στην αύξηση των κρουσμάτων το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

«Δεν θέλω να πιστεύω ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι ένα πισωγύρισμα. Τα κρούσματα θα παραμείνουν, όπως φαίνεται, σε υψηλό επίπεδο, με κινητό μέσο όρο τα 15.000. Έχουμε σίγουρα μία αποκλιμάκωση η οποία θα παραμείνει. Η όμικρον 2 είναι 60% πιο μεταδοτική, είμαστε στη μετάβαση από την όμικρον στην όμικρον 2», δήλωσε αρχικά.

«Το 40-50% είναι πλέον Όμικρον 2. Δεν βλέπουμε κλινικές επιπτώσεις όπως αύξηση των σκληρών δεικτών. Το κακό της όμικρον 2 είναι ότι επειδή ξεφεύγει σε μεγαλύτερο βαθμό, δυστυχώς διεισδύει σε μονάδες ευάλωτων ανθρώπων, αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Στα σχολεία μεταδίδεται γιατί τα μικρά παιδάκια δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν τηρούν και τα μέτρα», συμπλήρωσε ο κ. Τζανάκης.

«Τα παιδιά που είναι εμβολιασμένα, είναι πιο προστατευμένα. Η Όμικρον και η Όμικρον 2 φαίνεται πως δημιουργούν λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού, με συνέπεια να έχουμε διαφορετική κλινική εικόνα», κατέληξε λέγοντας.

Δείτε επίσης