Κορωνοϊός

Τέλος η «Δέλτα», κυριαρχεί η «Όμικρον 2», ποιά τα συμπτώματά της;

«Η Όμικρον 2 συντηρεί τα κρούσματα σε υψηλά επίπεδα», τονίζει ο Ν. Τζανάκης - «Τα σχολεία είναι εκκολαπτήριο κορωνοϊού», προσθέτει

Τέλος η «Δέλτα», κυριαρχεί η «Όμικρον 2», ποιά τα συμπτώματά της;
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Η «Δέλτα» έχε πλέον εξαφανιστεί και τώρα η «Όμικρον 2» επικρατεί της «Όμικρον». Αυτή είναι η βασική εικόνα, που παρουσιάζει η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας, σύμφωνα με τον Νίκο Τζανάκη, ο οποίος αναφέρθηκε και στα συμπτώματα της υποπαραλλαγής.

«Η επέλαση της Όμικρον 2 έχει συντηρήσει τα κρούσματα σε υψηλό επίπεδο και είναι κάτι το οποίο θα προβληματίσει όχι σοβαρά, αλλά ως προς το να τηρούμε τα μέτρα. Αντικαθιστά την Όμικρον, η παραλλαγή Δέλτα δεν υπάρχει πλέον. Ξεφεύγει από τον εμβολιασμό, όσον αφορά στη μόλυνση, ωστόσο διατηρείται η ανοσοπροστασία από τη βαριά νόσηση, και 8 στους 10 δεν έχουν συμπτώματα. Λίγοι ανεμβολίαστοι μπορεί να έχουν βαριά νόσηση», δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στο MEGA.

Όσον αφορά στην νόσηση των παιδιών, ο κ. Τζανάκης ανέφερε πως, «το σχολικό περιβάλλον είναι ευάλωτο υγειονομικά, τα παιδιά δεν μπορούν να κρατήσουν τις μάσκες. Τα σχολεία είναι ένα εκκολαπτήριο κορωνοϊού. Και τα εμβολιασμένα και τα ανεμβολίαστα παιδιά το περνούν ήπια. Δεν είναι μία ήπια παραλλαγή,αλλά έχει βοηθήσει ο εμβολιασμός», σημείωσε.

«Η Ομικρον 2 προσβάλει το ανώτερο αναπνευστικό γι’ αυτό και οι ασθενείς ταλαιπωρούνται με μπούκωμα και πονόλαιμο. Στα παιδιά μπορεί να εκδηλωθεί ως πόνος στο στομάχι. Έξαρση και παράταση της πανδημίας, δεν θα δώσει έξαρση όπως η Όμικρον, αλλά θα παρατείνει τα νούμερα και δεν αποκλείεται να δούμε υψηλά νούμερα κρουσμάτων τις επόμενες μέρες», πρόσθεσε.

«Την περνάμε όλοι ήπια, πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα και να ενισχύσουμε τον ρόλο της μάσκας, είναι πολύ σημαντική η μάσκα αυτή τη στιγμή. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η έξαρση τηςΌμικρον 2 σε οίκους ευγηρίας, και σε άλλους υγειονομικούς φορείς. Ο ιός εισδύει και προκαλεί προβλήματα και ίσως θα έπρεπε να γίνει αναπροσαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε αυτές τις δομές», κατέληξε λέγοντας.

Δείτε επίσης