Κορωνοϊός

Κορωνοϊός – Γερμανία: Ο υπουργός Υγείας προειδοποιεί για «δύσκολο» φθινόπωρο - Aπέκλεισε ένα νέο lockdown

«Θα είναι ένα δύσκολο φθινόπωρο, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι», δήλωσε ο Καρλ Λάουτερμπαχ

Κορωνοϊός – Γερμανία: Ο υπουργός Υγείας προειδοποιεί για «δύσκολο» φθινόπωρο - Aπέκλεισε ένα νέο lockdown
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, που είχε συστήσει πρόσφατα στους Γερμανούς να κάνουν την τέταρτη δόση του εμβολίου για την Covid-19, πιστεύει ότι η Γερμανία θα αντιμετωπίσει «μεγάλες δυσκολίες» με την εξάπλωση της υποπαραλλαγής BA.5 της Όμικρον και αναμένει πολύ μεγάλο αριθμό κρουσμάτων του κορωνοϊού, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπερφόρτωση των υποδομών ζωτικής σημασίας. «Αυτός είναι ο φόβος μου», είπε ο Γερμανός υπουργός Υγείας.

Την Παρασκευή, επιτροπή εμπειρογνωμόνων παρουσίασε την πολυαναμενόμενη εκτίμησή της για την αποτελεσματικότητά προηγούμενων μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό και επεσήμανε ότι κάποια εξ’ αυτών, όπως η χρήση μάσκας μπορεί να συνεχίσουν να είναι χρήσιμα κατά του κορωνοϊού, αλλά άφησε ερωτηματικά, αναφορικά με άλλα μέτρα σημειώνοντας ότι λόγω έλλειψης επαρκών δεδομένων, δεν είναι δυνατές αξιόπιστες εκτιμήσεις.

Ο Λάουτερμπαχ παραδέχτηκε ότι μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν έχει στα χέρια της «τέλεια στοχεία», αλλά αναμένει καλύτερα δεδομένα τον Σεπτέμβριο με την παρακολούθηση των λυμάτων και ένα ραντάρ πανδημίας στα νοσοκομεία . Η έκθεση «δεν είναι Ευαγγέλιο για να παραθέσουμε αποφθέγματα απ’ αυτήν», ούτε «είναι η τελευταία λέξη», είπε ο υπουργός Υγείας.

Ο Λάουτερμπαχ αποκλείει νέο lockdown στη Γερμανία
Ο ίδιος επεσήμανε στο δελτίο ειδήσεων του ZDF ότι στην έκθεση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, πολλά μέτρα κατά του κορωνοϊού αξιολογήθηκαν στη λογική του «βοηθούν, αλλά δεν ξέρουμε πόσο». Γι αυτό και θα περιληφθούν στις διαβουλεύσεις για έναν νέο νόμο για την προστασία από τις λοιμώξεις η διεθνής βιβλιογραφία και άλλες αξιολογήσεις εμπειρογνωμόνων.

Ο Λάουτερμπαχ, πάντως, απέκλεισε ένα νέο lockdown στη Γερμανία. «Δεν θα το επαναλαμβάναμε», τόνισε.

Ο υπουργός Υγείας θέλει τώρα μαζί με τον συνάδελφό του της Δικαιοσύνης, τον Φιλελεύθερο Μάρκο Μπούσμαν, «να καταλήξει πολύ γρήγορα σε κανονισμούς, που θα προστατεύουν καλύτερα τους πολίτες το φθινόπωρο και το χειμώνα», από τον κορωνοϊό, όπως τόνισε στο ARD. Οι σχετικές συνομιλίες ξεκίνησε ήδη από χθες Παρασκευή, ενώ τα ομόσπονδα κρατίδια έχουν ήδη υποβάλλει προτάσεις μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Δείτε επίσης