Κορωνοϊός

Παγώνη: «Έρχονται από τις διακοπές στην Αθήνα και κολλάνε κορωνοϊό τις οικογένειές τους»

Αυξημένο το ιικό φορτίο στα νησιά με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς που επιστρέφουν από τις διακοπές τους να μεταδίδουν τον ιό στις οικογένειές τους

Παγώνη: «Έρχονται από τις διακοπές στην Αθήνα και κολλάνε κορωνοϊό τις οικογένειές τους»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Τα νησιά είναι στο κόκκινο» τόνισε η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και πρόσθεσε ότι αυτή την εβδομάδα συγκριτικά με την προηγούμενη τα κρούσματα κορωνοϊού είναι 11% λιγότερα.

Επεσήμανε ότι στα νησιά το ιικό φορτίο είναι αυξημένο, η μεταδοτικότατα είναι μεγάλη με αποτέλεσμα, όπως είπε, να επιστρέφουν στην Αθήνα και να κολλάνε και τις οικογένειες τους. Μάλιστα, η ίδια προτείνει όσοι επιστρέφουν από νησιά να κάνουν τεστ.

Τόνισε πως η παραλλαγή του κορωνοϊού η οποία απασχολεί αυτή την στιγμή είναι η Όμικρον και όπως είπε είναι πολύ μεταδοτική, αλλά όχι θανατηφόρα.

Για τους θανάτους, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι καταγράφονται πάνω από 50 την ημέρα, με τους περισσότερους να είναι άνω των 75 ετών και με υποκείμενα νοσήματα, ενώ δεν είχαν κάνει την 4η δόση του εμβολίου.

Η ίδια υπογράμμισε ότι μετά το τέλος τον διακοπών θα πρέπει να γίνει μια καμπάνια για τον εμβολιασμό, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Δεν είναι σωστός ο τρόπος καταγραφής κρουσμάτων

Η κ. Παγώνη αναφέρθηκε στους θανάτους και την καταγραφή τους τονίζοντας ότι ο τρόπος καταγραφής δεν είναι σωστός, καθώς όπως είπε «αν κάποιος μπει στο νοσοκομείο για άλλη αιτία πχ καρκίνο ή καρδιολογικό νόσημα και μέσα βγει θετικός στο κορωνοϊό καταγράφεται σαν θάνατος από κορωνοϊό. Αυτό δεν είναι σωστό στο εξωτερικό δεν γίνεται έτσι».

Ο ιός του Δυτικού Νείλου

Αναφέρθηκε και στον ιό του Δυτικού Νείλου και τα κρούσματα που παρουσιάζονται σημείωσε ότι αυτό που φοβόμαστε είναι τις επιπλοκές, που είναι οι εγκεφαλίτιδες και οι μηνιγγίτιδες. Τόνισε, ωστόσο, ότι αυτές είναι σπάνιες.

Σημείωσε, τέλος, ότι η περιφέρεια θα πρέπει να κάνει τους ψεκασμούς κάθε καλοκαίρι για τα κουνούπια. Είναι πολύ σημαντικό, είπε.

Δείτε επίσης